Herkesi ilgilendiriyor! O limit yükseldi

Hakem heyetlerine yapılacak başvuruların parasal sınırı güncellendi.

Herkesi ilgilendiriyor! O limit yükseldi
Herkesi ilgilendiriyor! O limit yükseldi
GİRİŞ 06.01.2017 16:11 GÜNCELLEME 06.01.2017 16:53
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Hakem heyetlerine yapılan başvurulardaki üst limit, yeni düzenlemeyle yükseltildi. Düzenleme, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Avukat Cevat Kazma, ilçe tüketici hakem heyetlerine yapılan başvurularda limitin 2 bin 400 liraya çıkarıldığını açıkladı. Avukat Cevat Kazma, tüketicilerin mağdur olmaması adına yeni başvuru sınırları hakkında dikkatli olmaları gerektiğini belirtti. 

BÜYÜKŞEHİRLERDE LİMİT DAHA YÜKSEK

Yılın ilk günü itibariyle 2 bin 400 liraya kadar olan uyuşmazlıklarda ilçe tüketici hakem heyetlerine başvurulabileceğini ifade eden Cevat Kazma, büyükşehir statüsündeki şehirlerde yaşayan tüketicilerin 2 bin 400 lira ile 3 bin 610 lira arasındaki uyuşmazlıklar için il tüketici hakem heyetlerine başvurması gerektiğini kaydetti.

Büyükşehir statüsünde olmayan şehir merkezlerinde ise 3 bin 610 lira altındaki uyuşmazlıklar için il tüketici hakem heyetlerine başvurulacak.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 4
  • milli irade 7 yıl önce Şikayet Et
    biz bozdurduk.dolari eurosu olanlar dusunsun.
    Cevapla
  • mustafa 7 yıl önce Şikayet Et
    nedense beni hiç ilgilendirmiyor....
    Cevapla
  • OSMANLI TORUNU 7 yıl önce Şikayet Et
    Bir gün bankadan aldım krediler için istihbarat ücretlerini geri alınca ve ayıplı ürünlerle ilgili firmalardan gerekli yardımı görmeyince iyi ki böyle bir birim varmış diyorsun.
    Cevapla
  • 1289 7 yıl önce Şikayet Et
    Nasıl ilgilendirmiyor kardeşim tüketici olan herkesi ilgilendiriyor bu karar.. Çok isabetli bir karar olmuş keza milyarlık firmalar bile tüketici şikayetlerini umursamıyor, değişim yapmıyor, para iadesinde bulunmuyor bir yaptırım korkusu olmadan...
    Cevapla