Ertem: Yeni büyüme hikayesine ihtiyacımız var

Cumhurbaşkanı Ekonomi Başdanışmanı Cemil Ertem, Türkiye'nin yeni bir büyüme hikayesine ihtiyacı olduğunu söyledi.

Ertem: Yeni büyüme hikayesine ihtiyacımız var
Ertem: Yeni büyüme hikayesine ihtiyacımız var
GİRİŞ 05.01.2017 16:25 GÜNCELLEME 05.01.2017 16:44
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Ekonomi Başdanışmanı Cemil Ertem, NTV canlı yayınında ekonomi gündemine dair önemli açıklamalarda bulundu. Aralık ayı enflasyon verisinin beklenenden yüksek gelmesini yorumlayan Ertem, "Ocak ayı enflasyonunun makul seviyelerde olacağını ve yıl sonunda TCMB hedefine çok yaklaşacağını düşünüyorum. Aralık ayı yüksek gelen enflasyonun Merkez Bankası'nın hedeflerini ve beklentisini çok sarsmaz" dedi.

Ertem, kurdaki hareketlilikle ilgili olarak, "Ocak sonunda kurdaki volatilitenin daha azalacağını tahmin ediyoruz. Dolarki hızlı yükselişe rağmen Türkiye ekonomisinde bir dolarizasyon yaşamadık. TL'ye güvenin şu anda yerinde olduğunu düşünüyorum" değerlendirmesini yaptı.

'Büyüme hikayesine acilen ihtiyacımız var'

Alınan önlemlerle reel sektörde bir hareketlenmenin ilk çeyrekte başlayacağını görebildiklerini ifade eden Ertem, "Referandum ve siyasi durum ekonomiyi belli ölçülerde etkileyecek, ama makroekonomik verilerin sağlam olduğunu biliyoruz. Türkiye 2017 yılında daha güçlü reformlar yapacaktır, bu daha güçlü bir büyüme perspektifine işaret ediyor. Yeni bir büyüme hikayesine acilen ihtiyacımız var" şeklinde konuştu.

Ertem, cari açık tarafının da 2017 yılında rahat geçeceğini düşündüğünü söyledi.

Cemil Ertem, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch'in not indirme ihtimalini çok görmediğini, bunun haksızlık olacağını savunarak, "Fitch not indirse bile bankaların fonlaması değişmemeli" dedi.

YORUMLAR 6
  • Sami 7 yıl önce Şikayet Et
    Çok doğruda Ertem efendi bu hikaye nedir, ben sokaktaki bir vatandaşım. Devletimizin binlerce plancısı yüzlerce danışmanı var oturulur değerlendirilir biz ülke olarak hangi alanlarda güçlüyüz neyi daha iyi yapabilirizde döviz girdisi daha çok olur bunlar konuşulur ve ona yatırım yapılıp ülke kalkındırılır. Ama görülüyorki devlet pek aksiyon alma taraftarı değil, daha çok firmalara kredi verelim onlar üretsin çalışsın bizde devlet olarak vergimizi toplayalım tarafındalar. Devlet artık bire bir büyümeye çalışan firmalara, kobilere maliyeci göndereceğine danışman göndersin daha büyük alıtımlar nasıl yapılır onları öğretsin.
    Cevapla
  • mehmet oruc 7 yıl önce Şikayet Et
    argeye yatirim yapilmali..elinde urun olursa illa ki satin alan olacak..doviz girecek ulkeye..ama hep insaat sektorune yatirim yapildi malesef..ve malesef insaat sektorunden baska sektor gelistirilmedi..insallah yoneticiler dogru adimlar atar da baska sektorlere de yatirim yaparlar..dunyada bi turk markasi olmasi ne guzel olurdu
    Cevapla
  • ali veli 7 yıl önce Şikayet Et
    bende düşünüyorum öyle ise varım ya siz ne diyorsunuz tıpkı istanbul fetedilirker meleklerin cinsiyetini tartışanlar gibi olmayın ülke eriyor
    Cevapla
  • marvetos 7 yıl önce Şikayet Et
    bak bu konuda haklı. bütün planlar bir hikaye olarak kalıyor.
    Cevapla
  • bekir 7 yıl önce Şikayet Et
    baştan belli hikayelerle başlıyoruz hadi bakalım hayırlısı
    Cevapla
  • vatandaş 7 yıl önce Şikayet Et
    beyhude konuşuyorsunuz bir şey yapılmıyor imalatçı bitiyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle