Enflasyon rakamları sonra dolar yükselişe geçti

Güne 3.53 seviyesinin üzerinde başlayan dolar/TL, beklentinin üzerinde gelen enflasyon verisi sonrası 3.57 seviyesinin üzerini gördü.

Enflasyon rakamları sonra dolar yükselişe geçti
Enflasyon rakamları sonra dolar yükselişe geçti
GİRİŞ 03.01.2017 10:59 GÜNCELLEME 03.01.2017 11:46
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Dolar/TL, enflasyon verisi öncesi 3.54 seviyesinde seyrederken; beklentilerin üzerinde gelen enflasyon verisi sonrası 3.57 seviyesini aştı.

Kur, en yüksek 3.5792 seviyesini gördü. Dolar/TL, saat 10.57 itibari ile bankalararası piyasada 3.5755 seviyesinden işlem görüyor.

YORUMLAR 3
  • milletin ferdi 7 yıl önce Şikayet Et
    Doların değeri enflasyon değil dış ticaret açığıyla daha doğrudan irtibatlıdır. Çünkü dış ticaret açığı dolar arz ve talebini belirler. Ki bu açığımız 2016’da azalmıştır. Hatta bir sonraki ay için asıl gösterge olabilecek Aralık 2016 döneminde ihracatta ciddi bir artış olmuştur. Ayrıca enflasyon göstergesinin Türkiye’de doların değerini iki sebepten arttırmaması lazım: Birincisi zaten enflasyonun beklenenden yüksek çıkmasının ana sebebi dolar artışıdır. Enflasyon arttığı için doları tekrar arttırmak zorlamadır. İkincisi enflasyon 2016’da dolar artışından fazla değil ki en fazla iki ülkedeki enflasyon farkı kadar artması gereken dolar değeri mükerreren doların artmasına tekrar sebep olsun.
    Cevapla
  • Cengiz Han 7 yıl önce Şikayet Et
    Siz ekonominizi büyütmek için çalışmak zorundasınız.. Batılılar ise başka ülkelerde kurları yükselterek ekonomilerinin büyütür. . Bu ne kadar acı ve alçakça.. aynı para ile sizden daha çok mal satın alırlar. . Yatarak, sadece bu döviz kurlarını yükselterek zenginlik ve refah sürerler.. Sonrada batı hayranı birtakım özürlü beyinli üst tabaka da bize bunu batının modernlik teknolojisi diye yutturmaya kalkar.. bilmek o modern teknoloji kendini ureten insanın sigorta ve maaşını bile ödemeye yetmezse başka ülkeleri sömürürler.. bu malları satmak için başka ülkeleri geri koyarlar.. eğitim ve bürokrasi ele geçirilir.. darbeler cinayetler terör..
    Cevapla
  • xxx 7 yıl önce Şikayet Et
    ateş düşürücü verin ateşi düşsün. zıppıt niye dalganıyor bu dolar anlamadım tamam enflasyon yüksek geldi de.
    Cevapla