Müezzinoğlu: 1300 TL yeterli değil

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu, 1300 TL'lik asgari ücretin yeterli olmadığını ifade etti.

GİRİŞ 27.12.2016 11:14 GÜNCELLEME 27.12.2016 11:25
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 29 Aralık'taki Asgari Ücret Komisyonu'nun son toplantısı öncesi bin 300 liranın yeterli olmadığını söyledi. Müezzinoğlu, hem işçi hem de işvereni mutlu edecek bir çözüm istediklerini ifade etti. 

2 GÜN KALDI

Müezzinoğlu, Keşan'da sivil toplum kuruluşu temsilcileri, iş adamları ve köy muhtarlarının katılımıyla bir otelde düzenlenen toplantıda, Asgari Ücret Komisyonu'nun çalışmalarını en geç Perşembe günü bitireceğini ve asgari ücreti açıklayacaklarını aktararak sözlerine şöyle devam etti:

"Bugün için asgari ücret bin 300 lira. Önümüzdeki üç gün sonra ne olacak onu ben de henüz bilmiyorum. İşverenle ve işçi temsilcilerimizle konuşuyoruz. Burada bir tarafın kısa süreli mutlu olması ve geçici mutluluklar yerine iki tarafın da birlikte az da olsa mutlu olduğu ama kalıcı ve sürdürülebilir yarınları planlamak istiyoruz.

'BİN 300 LİRA YETERLİ DEĞİL'

İstiyoruz ki işçimizin standardı yükselsin, istiyoruz ki işverenimizin de dünyayla rekabeti kaybolmasın. İşveren rekabeti kaybettiği an bırakın bin 300'ü, kapanan iş yerleri, işsiz kalan çalışanlarımızla karşı karşıya kalırız. Bin 300 lira yeterli değil. Daha iyi olması gerekir. Daha iyi nasıl yapacağız? Ekonomiyi büyüterek, dünyayla rekabette daha güçlü olarak ve büyüyen ekonomide, çoğalan yatırımlarda daha çok istihdam alanları üreterek, İnşaallah, bunu daha iyi noktalara taşıyacağız."

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 27
  • Cengo 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu kadar ağır giderlerle ve vergilerle ne esnaf ayakta kalır nede işçi..İnsanlar para kazanamıyor kardeşim, ilk çözülmesi gereken enafı ticareti ayağa kaldırmak olmalı, arkasından çalışanların durumu iyileştirilmeli..Yoksa bu işin sonu çıkmaz sokak olur..
    Cevapla
  • Tr53 7 yıl önce Şikayet Et
    Yorumcuların anlaşması daha zor görünüyor
    Cevapla
  • Okuyucu 7 yıl önce Şikayet Et
    Asgari ücretlinin maaşını ne kadar artırırsanız ekonomi o kadar canlanır. Asgari ücretli kazandığı paralarla yurt dışına tatile gitmez hepsini yurt içinde tekrar ekonomiye kazandırır. Ancak zam yapmayın. Ayrıca cumhurun başkanı faizi artırmayın zam olmasın diye çırpınıyor öte yandan maliye habire vergiye zam matbu kağıda zam harçlara zam. Tezat yokmu???
    Cevapla
  • ..... 7 yıl önce Şikayet Et
    Vallahi millet vekilinin 15 bin almasının yanında hiç bir şey Rabbim tez zamanda kardeşlerimizi felaha ulaştırsın..
    Cevapla
  • yılmaz demirel 7 yıl önce Şikayet Et
    devlet ekonomiyi canlandırmak itiyor, istihdamı artırmak istiyor hepsi dğru, peki işletmeleri düşünüyormu ,kolay söylemek, iş yeri açmak için yer kirala %18 vergi , işçi aldın işçi başına ortalama 100 tl vergi kıdem flan filan hep vergi işletmeler işçi ücretlerinin %30 artmasından çoğu işletme işçi çıkardı çoğu kapandı bu yönden bakın birde evet yetmez dahada artırın 1600 tl olduğu gün çoğu işletme kapısına kilt vurur
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle