Tüfenkci: Sanayicinin önünü açmak için çalışıyoruz

Gaziantep'te konuşan Bakan Tüfenkci, sanayicilere yönelik desteklere değindi.

Tüfenkci: Sanayicinin önünü açmak için çalışıyoruz
Tüfenkci: Sanayicinin önünü açmak için çalışıyoruz
GİRİŞ 25.12.2016 17:15 GÜNCELLEME 25.12.2016 17:15

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Gaziantep Sanayi Odası (GSO) tarafından düzenlenen "Gaziantep'in Yıldızları Ödül Töreni"nde konuştu.

Türkiye'nin geçmişten bugüne pek çok terör örgütünün saldırısıyla karşılaştığını ancak Allah'ın izniyle bu milletin kahramanca vatanını korumayı bildiğine işaret eden Tüfenkci, sanayicinin önünün açılması noktasında pek çok talep olduğunu belirterek, sanayicinin her zaman arkasında ve yanında olduklarını vurguladı.

"Sanayicinin, tüccarın önünü açmak için çalışıyoruz"

Tüfenkci, sanayiciden, tüccardan ne talep geliyorsa onu çözmek, önlerini açmak için ellerinden geleni yaptıklarını ifade etti. Tüfenkci, "Sicil affı konusunda talepler vardı. Meclis komisyonundan geçirdik, İnşaallah, en yakın zamanda. Türkiye'nin üreterek, reel sektöre dayanarak büyümesi lazım. Gaziantep sanayi şehri olduğu gibi aynı zamanda tarım şehri. Lisanslı depoculuk konusunda da teşvik ve destek veriyoruz. Buradaki ürünlerin borsalarda da işlem görmesi için ürün ihtisas borsasını faaliyete geçiriyoruz Türkiye'de. Antep'teki fıstık fiyatlarının veya Malatya'daki kayısı fiyatlarının gerçekçi anlamda belirlenmesi açısından ürün ihtisas borsası önemli olacak." diye konuştu.

KAYNAK: AA