Erdoğan: Türkiye'yi AB'ye almama sebepleri...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin yeni hesap sistemine geçtikten sonraki tablosunu anlattı. Erdoğan, AB'yi ifade ederek 'Bu rakamlarla mı alınmıyoruz?' dedi.

GİRİŞ 24.12.2016 12:40 GÜNCELLEME 24.12.2016 13:09
Bu Habere 65 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin ekonomik tablosunu açıklarken, Avrupa Birliği konusuna da değindi. Erdoğan, Türkiye'nin birliğe alınmama sebebinin ekonomik olmadığını belirtti ve kendisine konuyla ilgili yapılan bilgilendirmeyi paylaştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da düzenlenen Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Genel Kurulu Toplantısı'nda konuştu.

'DÜNYADA 3. SIRADA'

''Ulusal hesap sistemimiz Avrupa hesap sistemi doğrultusunda revize edildi.'' diyerek yeni sistemle ilgili konuşan Erdoğan, böylece bazı verilerin revize edildiğini söyledi. Erdoğan,  ''Türkiye milli geliri 100 milyar doların üzerindeki ülkeler arasında, bu süre içerisinde, Katar ve Çin'den sonra 2010-2015 yılları arasındaki büyüme oranı bakımından 3. sırada yer alıyor. Hatta 2013 yılında bu bakımdan listenin ilk sırasında yer alıyoruz, bu hesaplamaya göre. Yeni yöntemle aynı dönemde tüm ülkeler hesaba katıldığında Türkiye'nin büyüme sıralamasındaki yeri; 51'incilikten 12'nciliğe yükseldi.'' şeklinde konuştu.

AB üyesi bir ülkenin dışişleri bakanı tarafından kendisine söylenen cümleyi aktaran Erdoğan, Türkiye'nin AB'ye alınmama sebebini 'inanç' olarak açıkladı.

'SİZ MÜSLÜMANSINIZ, SİZİ ALMAYACAKLAR'

Erdoğan, şöyle konuştu:

''AB üyeleri arasında benzer durumlarla karşı karşıyayız. Bu rakamlardan mı alınmıyoruz? Bizim alınmayış sebebimiz belli. Burada söylemem doğru değil. Bunların ekonomik durumumuzla alakası yok, karar tamamen siyasi ve inancımızla alakalı. Türkiye onlara güç verir.

Bazıları özel görüşmelerimizde diyorlar ki, 'Siz Müslümansınız, boşuna uğraşmayın sizi almayacaklar' diyor. Bunu bana bir ülkenin dış işleri bakanı diyor. Sorduğunuzda inanç düşünce hürriyeti var. Nerede var ya? Etnik unsurlara sürgün yapamazsın. Fransa'da Romanları yaşattılar mı? Roman kardeşim İzmir'de diyor ki Binali Bey'in Roman danışmanıyım. Biz yaradılanı yaradandan ötürü sevdik ya, ayrım yapamayız. O siyah o beyaz biz de öyle bir şey yok. İnşallah güzel bir şeyler olacak.''

Erdoğan ayrıca, Roman vatandaşlarla birlikte okuduğunu belirterek, ''Ben Roman kardeşlerimle birlikte büyüdük. Aynı ilkokulda okuduk. Bizim dinimizde böyle bir ayrım yokki.'' ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 65
  • A günay 7 yıl önce Şikayet Et
    ulan aldık deyin bakalım biz girecekmiyiz.size bi fıkra ,iki sarhoş yolda karşılaşır,birinin elinde fener diğerinde sigara,elinde sigara olan ateş varmı deyince diğeri feneri tutar,birinin ağzında sigara diğerinin elinde fener bir müddet beklerler,feneri tutan içinden enayiye bak sigara yanacak diye bekliyor der.sigara ağzında olanda içinden ben senin fenerinin pilini bitireyimde gör der,ikiside birbirine oyun oynar..
    Cevapla
  • Destan 7 yıl önce Şikayet Et
    Almazlarsada bugune kadar onlarsiz bu kadar icraatler yaptiniz. Batibatakligina girmedigimiz icin sevinmeliyiz, Baticilik zaten bölūcūlūktūr. Ne demek ya bati, dogusumu var ayni dunyayi paylasiyoruz,
    Cevapla
  • Leyla. 7 yıl önce Şikayet Et
    Recep Tayyip Erdoğan, su metresin Önü bir uzun alan bir tek ulkemi sevdim gerisi yalan.Allaha emanet ederim.
    Cevapla
  • hasan ali 7 yıl önce Şikayet Et
    Onlar bizi hep süründürsün, tam sira bize gelir biz onlari süründürmez bide üzerine mükafatlandiririz buda hep böyle oldu vede olacak, cok gücüme gidiyor vallahi, bu dünyada bize kesin rahat yok bari öteleri kurtaralim orada Allah hakki var hic birsey olmaz...?
    Cevapla
  • Ferman 7 yıl önce Şikayet Et
    Benim fransada bir sürü cingene arkadaslarim var kültür olarak bize cok yakin ama bir gercek var cumhurbaskani dogruluyorum fransa da cingene yani romanisel milletini disliyorlar kendi milletinden saymiyorlar kültürlerinden dolayi cingenelere karsi hirkcilik var bu bir gercek
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle