Obama ilan etti! Sonsuza kadar yasaklandı

Obama, kutup bölgelerindeki Chukchi ve Beaufort denizlerinin büyük bölümü ile Atlantik kıyılarındaki alanların petrol ve doğalgaz faaliyetlerine süresiz kapalı olacağını ilan etti

Obama ilan etti! Sonsuza kadar yasaklandı
Obama ilan etti! Sonsuza kadar yasaklandı
GİRİŞ 21.12.2016 10:48 GÜNCELLEME 21.12.2016 10:50
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Obama hükümeti, ABD'nin kutup bölgelerinde ve Atlantik Okyanusu kıyılarında petrol ve doğalgaz arama-üretim faaliyetlerini dondurdu.

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, söz konusu karar Chukchi ve Beaufort denizlerinin büyük bölümü ile Atlantik kıyılarındaki 31 alanı kapsıyor. Bu bölgeler petrol veya doğalgaz aramaya sonsuza kadar kapatıldı.

Açıklamada ayrıca, Kanada Başbakanı Justin Trudeau'nun aldığı benzer karar hatırlatıldı.

Kutup bölgelerinde çevreyi ve doğal hayatı korumak için ABD-Kanada arasında çeşitli iş birlikleri ve ortak projeler yapılacağı vurgulanan açıklamada, her iki ülkenin kutuplarda ağır akaryakıt kullanımının da kademeli azaltılacağını destekleyeceği bilgisi paylaşıldı.

Kalıcı yasak

Karar, başkanlara bu yetkiyi veren 1953 tarihli 'Dış Kıta Sahanlığı Arazileri Yasası'na dayanıyor. Friends of the Earth kuruluşu "Hiç bir başkan daha önce kıyı bölgelerinin doğalgaz ve petrol araması için kiralanmasının engellenmesi kararını geriye çevirmedi. Donald Trump kararı geri çevirmeye kalkarsa, kendisini mahkemede bulur" dedi.

Uzmanlar, çevreci politikalarıyla bilinen Barack Obama'nın aldığı kararın ülkenin yeni seçilen başkanı Donald Trump tarafından geri çevirmesinin zor olduğuna dikkat çekiyor. Ancak Amerikan Petrol Enstitüsü 'süresiz yasak' diye bir şey olmadığını ve Trump'ın kararı geri almasını umduklarını duyurdu.

Kuzey Kutup bölgesinde diğer seçeneklere göre daha pahalı ve zorlu olduğu için çok az petrol çıkartılıyor.

YORUMLAR 20
  • ilhan 7 yıl önce Şikayet Et
    Niye sonsuza dek yasaklamış söyleyeyim. Atlantik kıyılarında arap kıtasından daha fazla petrol var. Bu sebeple obamadan sonra gelecek olan tüm başkanlar Arap kıtasına yönelsin ve Müslüman kanı akıtmak için uğraşsınlar diye yasakladı. !!!
    Cevapla
  • Dulqarnein 7 yıl önce Şikayet Et
    vay vay hain obama... boyle ABD ekonomisini ayaga kalkmasini engelledi! BU BIR EKONOMI DARBE DIR! yandi..
    Cevapla
  • Dulqarnein 7 yıl önce Şikayet Et
    daha dogrusu burda Hilary Clinton "ABLANIN" intikam parmagi goruyorum...
    Cevapla
  • Dulqarnein 7 yıl önce Şikayet Et
    eger amerikan ekonomisi ayaga yeniden kalkmazsa... kendi yakin bolgede savas baslayabilirmi? yani diyelim VENEZUELAya karsi ABD savas yapabilirmi?
    Cevapla
  • bulut 7 yıl önce Şikayet Et
    bu petrol dogalgaz sevdaları birgün dünyanın sonu olacak.dünyanın cekirdeği yanıyor bu yanmayı petrol ve dogalgaz sayesinde yapıyor.dünyadaki yaşamın sebebi petrol ve dogalgaz dünya cekirdegi söndügü zaman dünya duracak ve yasam bitecek
    Cevapla
  • vay be arkadaş 7 yıl önce Şikayet Et
    Nur çocuğun tüm hayellerini kırdın ..üzülmelisin hatta ağlamalısın
    Cevapla
  • murat 7 yıl önce Şikayet Et
    petrol veya doğal gazın enerjisi dünya çekirdeğini 1 gün bile ısıtmaz. o nükleer enerji ile çalışıyor.
    Cevapla
  • nur 7 yıl önce Şikayet Et
    yaa gercekten su gundemin icinde yuzumuzu guldurdun, Rabbim de seni guldursun:) cekirdegin bukadar sicak olmasinin iki sebebinden birisi, cekirdekte bulunan uranyum235,uranyum238,potasyum, toryum gibi radyoaktif elementlerin ışıma yapmasindan kaynaklaniyor yani petrol yada dogalgaz degil cekirdekte yanan... olsun yuregi guzel kardesim, bilmemek ayip degil...
    Cevapla
  • vedat 7 yıl önce Şikayet Et
    Hiç güleceğim yoktu, sen Dünyanın çekirdeğiyle kaysı çekirdeğini karıştırmışsın. Anlayacağın şekilde ifade edeyim ; bir elmayı düşün dünyanın soğuk ve gazlı ,sulu,topraklı kısmı elmanın ince kabuğu kadardır, magma ve çekirdek kusmı ise elmanın kabuksuz kısmı kadardır. Anlayacağın o gaz ve petrolle yanan çekirdeğin alakası yok.
    Cevapla
  • Yasin 7 yıl önce Şikayet Et
    Cevreciler ile petrol baronlari arasinda buyuk savas var bence trump disislerine petrol sirketinin ceosunu getirdi putinin dostuymus kutuplari birlikte paylasacaklar obama kötüde trumpta bizi kurtarmaya gelmedi beyler
    Cevapla
  • Yusuf 7 yıl önce Şikayet Et
    Sanki babasının malıymış da o denizler beyfendi kendi kafasına göre yasak getiriyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle