Avrupa Birliği'nden Gümrük Birliği adımı

Avrupa Birliği, Türkiye ile Gümrük Birliği anlaşmasının kapsamını genişletmek için adım atmaya hazırlanıyor.

GİRİŞ 21.12.2016 08:54 GÜNCELLEME 21.12.2016 20:32
Bu Habere 89 Yorum Yapılmış

Kararlar, bugün Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Frans Timmermans'ın düzenleyeceği bir basın toplantısı ile açıklanacak.

Avrupa Komisyonu, Türkiye ile Gümrük Birliği anlaşmasını güncelleştirme konusunda resmen yetki aldı.

Avrupa Birliği'ne üye ülkeler, 1995'te Türkiye ile imzalanan anlaşmanın kapsamını genişletmek amacıyla, müzakere yetkisini Avrupa Komisyonu'na devretti.

NTV'nin haberine göre müzakereye açılacak olan yeni anlaşmanın ayrıntılarını Avrupa Komisyonu'nun Başkan Yardımcısı Frans Timmermans açıklayacak. Yapılacak değişiklik, AB'ye gümrük kısıtlaması olmadan tarım, süt ve sanayi ürünlerini ihraç etmenin önünü açacak.

TÜRKİYE İÇİN KAPILAR AÇILIYOR

Tarım ürünlerinin neredeyse hepsi Avrupa Birliği pazarına giriş yapabilecek. Türkiye, Avrupa Birliği'nin kamu ihalelerine katılma hakkına da sahip olacak. Avrupa Birliği'ne üye ülkelerdeki firmalar da Türkiye'de yatırım hacimlerini arttırabilecek. Ayrıca ürünlerini hem AB pazarına hem de 3'üncü ülkelere ihraç edebilecekler.

AB'nin üçüncü ülkelerle imzalayacağı serbest ticaret anlaşmaları Türkiye'yi de kapsayacak. Gümrük Birliği anlaşmasının kapsamı oldukça dar. Birçok ürün AB ülkelerine satılamıyor. Yaklaşık 2 yıl sürecek olan müzakerelerin Aralık 2018'de sona ermesi hedefleniyor. Yeni anlaşmayla 10 yılda Türkiye, Avrupa Birliği arasındaki ticaret hacminin yüzde 50 artırılması hedefleniyor.

YORUMLAR 89
  • erdem 7 yıl önce Şikayet Et
    Şimdiye kadar oyaladılar şimdi yeni aldatmaların peşindler, bizim kendi menfaatlerimiz ile islam ülkelerinin menfaatleri neyse onu takip etmek zorundayız. Hemen aldanmayalım geçmişte defalarca aldattılar ? kendi çıkarlarımızı uzun vadede geleceğimizi düşünmek zorundayız Yerli arabamıdan bir gelişme var mı? Uzayan kol bizden olsun....
    Cevapla
  • Fahri Müfettiş 7 yıl önce Şikayet Et
    Zaten gümrük birliği yokmuydu. onların malı serbest bizimki sınırlımıydı? Gavurdan dost domuzdan post...
    Cevapla
  • C H E R K E S 7 yıl önce Şikayet Et
    ülkeyi yeni boyunduruklara sokacak antlaşmalardan uzak durulsun..
    Cevapla
  • Sinan 7 yıl önce Şikayet Et
    Ne zannediyorsunuz bizim için iyi mi olacak zannediyorsunuz? halk için bu iyi değil.. en basitinden yumurta ihracatı artınca içeride yumurta fiyatı %100 arttı.. artık ABye ihraç edemediğmiz malları ihraç etmeye başlayınca onlarında fiyatları birden bire yükselicek. içerideki vatandaşa vermiyorlar ihraç ediyorlar 10 tane üretiliyorsa 8i ihraç iki tanesi ise yurt içinde kimin parası çoksa ona satılıyor. azıcık düşünün aklınızı çalıştırın yumurta örneği sıcağı sıcağına önümüzde duruyorken bunlşarı görmemek için kör olmak lazım
    Cevapla
  • ali 7 yıl önce Şikayet Et
    Vallahide billahide yalan soyluyorlar. Birakin su avrupayi parada durustlukte insanlikta doguda.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle