Torunlar GYO, O otoparkı İBB'ye vermiyor

Torunlar GYO, Mecidiyeköy'de inşa edilen Torunlar Center'da daha önce İBB’ye devredilmesi konusunda anlaştıkları otoparkı belediyeye devretmiyor.

Torunlar GYO, O otoparkı İBB'ye vermiyor
Torunlar GYO, O otoparkı İBB'ye vermiyor
GİRİŞ 19.12.2016 17:01 GÜNCELLEME 19.12.2016 17:49
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

2007 yılında Galatasaray Kulübü, Mecidiyeköy’deki Ali Sami Yen arazisine karşılık Seyrantepe’de yapılacak yeni stad için TOKİ ile protokol imzaladı. Aynı zamanda deprem toplanma alanı da olan arazide Torunlar İnşaat tarafından rezidans projesi için inşaata başlandı. 3 kuleden oluşan proje için imar planları hazırlandı. İmar planlarında rezidanstaki otopark olan 5. bodrum kat mülkiyetinin İBB’ye devredileceği belirtildi ancak devredilmedi.

TORUNLAR OTOPARKI DEVRETMİYOR

CHP’li Meclis üyeleri Hüseyin Sağ ve Hakkı Sağlam’ın da bulunduğu 13 meclis üyesi geçen 19 Temmuz’da verdiği soru önergesiyle Torunlar’ın, İBB’ye devretmesi gereken otoparkı sordu. İBB, Meclis üyelerine verdiği yanıtta İSPARK tarafından işletilecek otoparkın devri için TOKİ’ye yazıldığını fakat tüm arazinin 2014 tarihinde TOKİ tarafından Torunlar’a devredildiği belirtildi. Belediye otoparkın İBB’ye devri için 31 Ağustos tarihinde Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.’den talepte bulunduğunu ifade etti. 

10 İŞÇİYE MEZAR OLMUŞTU

Mecidiyeköy’de, inşaatın neredeyse bittiği ancak henüz açılışının henüz yapılmadığı Torun Center’da 2014’te meydana gelen asansör kazasında, 10 işçi hayatını kaybetmişti.

YORUMLAR 28
  • Ahmet 7 yıl önce Şikayet Et
    Zaman gelecek toprağa ulaşmak için bu binaları yikacaklar, Bu ne yahu her taraf beton yığını oldu, yeter artık , Ama suç yapanların değil bizlerin, biz istedik ki onlar yaptılar, Yaptıklarını satamazsa yaparlarmı, Bir dairem oldu bir tane daha, 2 incisi oldu, 3 üncüsü derken bunlarda güzelim ülkemizi beton yığınına çevirmeye devam edecekler..
    Cevapla
  • Gerçekçi 7 yıl önce Şikayet Et
    Yıkın gitsin yeşil alan yapın. Devletle dalga geçenlere acımayın artık. Rantı batsın!
    Cevapla
  • Soyguncu 7 yıl önce Şikayet Et
    Torunlar gyo soyguncu olmuşlar. Mall of istanbul dada kaçak yapıları olabilir.
    Cevapla
  • Haklı olabilirsin 7 yıl önce Şikayet Et
    mall of istanbul un oldugu arazide gecekondular vardi ibb zabıta ekipleri tarafindan gecekondular yıkıldı devletin eliyle yıkımı ve temizliği yapıldı torunlar geldi mall of istanbulu dikti
    Cevapla
  • Türkiye 7 yıl önce Şikayet Et
    Yazıklar olsun burda parti önemli değil birilerin ceplerine para giriyor anlaşılan partiyide bu şekilde karalamanın anlamı yok birilerinin yaptığı yolsuzluğu partilere yıkamazsanız ozaman burda çalışan dürüst adamları zan altında bırakırsınız bunları tere yağdan kıl çeker gibi bulmalısınız sonra cezasını verin ibretlik olsun
    Cevapla
  • mahmut 7 yıl önce Şikayet Et
    istanbul siluetini bozan sahildeki binalar da yikilacakti bir ara.
    Cevapla
  • merve 7 yıl önce Şikayet Et
    Yikim karari cikmisti bir ara
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle