KOSGEB iş birliği için Kolombiya'da

KOSGEB Başkanı Recep Bi̇çer, Kolombiya Ticaret, Sanayi ve Turizm Bakanlığı ile anlaşma yapıldığını açıkladı.

KOSGEB iş birliği için Kolombiya'da
KOSGEB iş birliği için Kolombiya'da
GİRİŞ 11.12.2016 11:53 GÜNCELLEME 11.12.2016 11:53

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi (KOSGEB) Başkanı Recep Bi̇çer, KOSGEB ile Kolombiya Ticaret, Sanayi ve Turizm Bakanlığı arasındaki iş birliğine ilişkin açıklamalarda bulundu.

KOSGEB'in, KOBİ'lerin rekabet güçlerini geliştirmeyi, girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmayı, ekonomik ve sosyal kalkınmadaki paylarını artırmayı hedeflediğini belirten Biçer, bu amacın yanında kurum olarak iş birliklerini de çok önemsediklerini söyledi. İş birliklerinin ülke sınırlarını da aştığına işaret eden Biçer, geçen yıl KOSGEB ile Kolombiya Ticaret, Sanayi ve Turizm Bakanlığı arasında mutabakat zaptı imzalandığını ve bir eylem planı hazırlandığını anlattı.

Biçer, bu kapsamda, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) koordinasyonunda, KOSGEB ile Kolombiya arasında Teknik İş Birliği Programı yürütüldüğünü kaydetti. Teknik İş Birliği Programı çerçevesindeki ilk çalışmanın, Kasım ayında Ankara'da gerçekleştirildiğini bildiren Biçer, 4 gün süren görüşmelerde KOSGEB'in KOBİ'ler konusunda sahip olduğu deneyimin paylaşıldığını aktardı.