Bakan tarihi verdi! Ek tazminat alacaklar

Prim gün sayısı 30 yıldan fazla olan emeklilere 'tazminat farkı' ödenecek. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, ödeme için tarih verdi.

Bakan tarihi verdi! Ek tazminat alacaklar
Bakan tarihi verdi! Ek tazminat alacaklar
GİRİŞ 09.12.2016 17:21 GÜNCELLEME 09.12.2016 18:00
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, emeklilik ikramiyesi 30 yıl üzerinden hesapladıklarını, 30 yıldan fazla primle emekli edilenlerle ise tazminat farkı verileceğini söyledi. Bakan Müezzinoğlu, aradaki farkın ödenmesi konusunda tarihi

'ZATEN 5 PUAN DÜŞÜRDÜK'

Bakan Müezzinoğlu, bir partilinin sigorta prim oranlarının düşürülüp düşürülmeyeceği sorusuna ise "Primleri azaltarak değil, primleri sağlıklı toplayarak, İnşaallah, daha iyi noktaya geleceğiz. Zaten primini vaktinde ve düzenli ödeyenler için 5 puan düşürmüşüz. İlave teşviklerimiz var. Yağmur yağmadan toprağın çorağını ortadan kaldıramayız." yanıtını verdi.

PRİMİ 30 YILI GEÇENLERE FARK ÖDEMESİ

Müezzinoğlu, başka bir soru üzerine ise "Emekli olanların emeklilik ikramiyelerini 30 yıl üzerinden hesaplayarak verdik. Ancak bazıları, '35-38 yıl hizmet ettik aradaki farkı da istiyoruz' dediler. İnşaallah, bu aradaki farkı da alabilecek bir düzenlemeyi gelecek yıl yapacağız." dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • Abdullah 7 yıl önce Şikayet Et
    Eğer bu düzenleme milletvekilleri için olmuş olsaydı şimdiye hal olmuştu hemde bir gecede.
    Cevapla
  • zafer 7 yıl önce Şikayet Et
    Sevgili Peygamberimizin çok güzel bi sözü aklıma geldi "çalışanın hakkını teri kurumadan ödeyin" helal olsun yöneticilerimize öteledikçe öteliyor
    Cevapla
  • Mesut 7 yıl önce Şikayet Et
    Hep geçiştirme zaman kazanma. Promosyon, 30 yıl üzeri çalışanlara tazminat, Taşeron işçi.... daha ne kadar beklenecek ?
    Cevapla