Kamuya 100 bin bilişimci alınacak

FETÖ operasyonlarına ile görevden alınan personel açığını kapatmak için düğmeye basıldı. Kamuya 100 bine yakın bilişim personeli alınmasına da karar verildi.

Kamuya 100 bin bilişimci alınacak
Kamuya 100 bin bilişimci alınacak
GİRİŞ 08.12.2016 08:43 GÜNCELLEME 08.12.2016 08:47
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Genelkurmay Başkanlığı'ndan Emniyet'e, TÜBİTAK'tan TİB'e kadar devletin stratejik kurumlarına sızarak, bilişim hafızasını ele geçiren 20 bine yakın FETÖ'cü görevden alındı. Bu açığı kapatmak için çalışma yapan hükümet, bütün kamu kurumlarının bilgi-işlem dairelerini yenilerken, kamuya 100 bine yakın bilişim personeli alınmasına da karar verdi.

6 YILDA 300 BİN PERSONEL

Sabah'ın haberine göre; Bu kapsamda Milli Savunma Bakanlığı, TÜBİTAK, Sosyal Güvenlik kurumu gibi kritik kurumlar bilişim uzmanı almak için ilana çıkıyor. Bilişim uzmanlarına yaklaşık 8 bin lira ücret veriliyor. Hükümet, bilgi teknolojileri üzerinden sağlanan her türlü hizmet, işlem ve bilgi ile bunların sunumunda kullanılan sistemlerin güvenliğini ve mahremiyetinin sağlanması için 6 yıllık periyod içinde 300 bin bilişim personeli almayı planlıyor. Bilişim personelinin yetiştirilmesi için Türkiye İş Kurumu da destek verecek.

YORUMLAR 19
  • kunteper 7 yıl önce Şikayet Et
    zamannda öss de tıp kazanacak puanı alıp bilişim öğretmeni olan binlerce zeki ve yetişmiş gücünü heder eden milli eğitim bakanlığına ayar verilip bu yetişmiş zeki bilişim öğretmenleri potansiyellerini gösterebilecekleri önemli devlet kurumlarına atanmalıdır.
    Cevapla
  • asevde 7 yıl önce Şikayet Et
    tabi bir de onlardan önce atama bekleyen binlerce bilgisayar mühendisi var
    Cevapla
  • ahmed 7 yıl önce Şikayet Et
    100 kişi ne demek biliyonuz mu toplam memur deseniz neyse
    Cevapla
  • Bilişim Öğretmeni 7 yıl önce Şikayet Et
    Defalarca söylediki, söylüyoruz.Çağ bilişim ve yazlım çağı.Lütfen artık kodlama ve yazılım dersleri ilkokuldan itibaren zorunlu olsun.Elin avrupalısına amerikalısına muhtaç olmayalım.Milli ve yerli yazılımcılar yetiştirmek için kodlama dersi zorunlu olsun.
    Cevapla
  • Halit 7 yıl önce Şikayet Et
    Sağlam ve özgür ruhlu insanları seçin.
    Cevapla
  • bir kişi 7 yıl önce Şikayet Et
    okullarda ek ders bulamayan bilişimcilerden seçme yapılarak istihdam açığı giderilebilir. böylece ders saatleri de düşürülebilir.
    Cevapla
  • mehmet 7 yıl önce Şikayet Et
    Ülkede mezun bir sürü insan var başvurabilecek ne açığından bahsediyorsun?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle