Kurtulmuş'tan dolar yorumu: Önümüzdeki günlerde...

Doların sert düşüşünü yorumlayan Numan Kurtulmuş: 'Önümüzdeki günlerde ümit ediyoruz ki Türk Lirası hak ettiği seviyelere gelecektir' dedi.

GİRİŞ 07.12.2016 21:52 GÜNCELLEME 07.12.2016 21:53
Bu Habere 42 Yorum Yapılmış

AK Parti Konya İl Başkanlığı'nın bir otelde düzenlediği Medya ve Tanıtım Günleri etkinliğine katılan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

"TÜRK LİRASI NORMAL SEYRİNE GELECEK"

Numan Kurtulmuş, dolar kurundaki dalgalanmayı önlemek için döviz birikimini bozduranlara teşekkür ederek, bunun önemli bir vatanseverlik örneği olduğunun altını çizdi.

"VATANDAŞLARIMIZA ÇOK TEŞEKKÜR EDERİZ"

Kurtulmuş, "Çok şükür bugün itibariyle doların 3.39’a düştüğünü gördük. Vatandaşlarımız Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrılarına uyarak hassasiyetle, dövizlerini bozdurarak Türk Lirası'nın değer kaybının önlenmesi için piyasaları rahatlatacak bir çabanın içerisindeler. Bir kere daha çok teşekkür ediyoruz.

Ayrıca kamu kurum ve kuruluşları da döviz üzerinden yapmış oldukları işlemleri Türk parası üzerinden yapma kararı alıyorlar. Her kurum kendisince önceliğini ön plana koyarak işlemleri Türk Lirası üzerinden yapma kararlarını kamuoyu ile paylaşıyorlar. Bunun da döviz üzerindeki dalgalanmaya son vereceğini ve Türk Lirası'nın normal seyrine geleceğini paylaşmak istiyorum. İlk günlerden itibaren de bunu söyledik.

"DEĞER KAYBI SPEKÜLASYONLARDAN KAYNAKLANDI"

Türk parasının değer kaybı Türkiye ekonomisinin yapısal sorunlarından kaynaklanıyor olsaydı durum oldukça ciddi olarak ele alınabilirdi. Ama büyük oranda Türkiye’nin dışındaki gelişmelerden ve özellikle spekülasyonlardan kaynaklanan nedenlerle Türk Lirası değer kaybetmiş oldu. Şimdi inşallah vatandaşlarımız tam bir seferberlik ruhu ile bu kampanyaya destek veriyorlar ve önümüzdeki günlerde ümit ediyoruz Türk Lirası hak ettiği seviyelere gelecektir ve ekonomik algı operasyonları bir şekilde sonlanmış olacaktır" şeklinde konuştu.

YORUMLAR 42
  • abdullah 7 yıl önce Şikayet Et
    İslamın son kalesi TÜRKİYE' DİR İNŞAALLAH bu kale düşmeyecektir.haçlı ordularına karşı zafer islamın olacaktır.vatikan elbette feth edilecektir.hain avrupa, korkunun ecele faydası yok.ne yaparsanız yapın Allah(c.c) bizimle beraber.
    Cevapla
  • BİNGÖLLÜ ZAZABEY 7 yıl önce Şikayet Et
    Cumhur, Başkanının arkasında olduğu müddetçe bu millete yenilmek yoktur.
    Cevapla
  • ertuğrul gazi 7 yıl önce Şikayet Et
    ülkemiz güzel Türkiyemiz için yapmayacağımız fedakarlık yoktur Türkiyemizin başı dertteyken bizler mutlu seyredemeyiz elbet elimizden geleni yaptık çok şükür
    Cevapla
  • ÇAKIR 7 yıl önce Şikayet Et
    Şimdiye kadar çok şükür hiç bir gavur parasına param nasip olmadı.Ne dolar ne Euro ne mark falan filan.
    Cevapla
  • Turk dunyasi 7 yıl önce Şikayet Et
    Turk malı ve Turkiyede uretilen urunlerin tuketimi ve uretimi artmasi icin Turkiyede uretilen urunlerde kdv orani dusurulmelidir. İthalat azalmadikca sorunu tamamen cozemeyiz
    Cevapla
  • ekonomik düzen 7 yıl önce Şikayet Et
    bu küresel piyasada sıkıntı çıkarır. aynısını yurt dışında sana uygularlar. bir çin değilsin ki çok ucuza yapıp bu farkı yemene rağmen rekabet edebilesin.
    Cevapla
  • Nevsehirli 7 yıl önce Şikayet Et
    Tamamen dogru tespit ekonomi yonetimi bu oneri dikkate almalidir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle