Doları dize getirecek gizli silah

Yastık altındaki 5 bin ton altının da kayıt altına alınması hâlinde, 200 milyar dolar büyüklüğündeki bir para ekonomiye kazandırılmış olacak

Doları dize getirecek gizli silah
Doları dize getirecek gizli silah
GİRİŞ 06.12.2016 09:41 GÜNCELLEME 06.12.2016 09:53
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Yastığının altında döviz olanlar gelsin, parasını altına dönüştürsün, TL’ye dönüştürsün. Türk lirası, altın değer kazansın” çağrısı büyük karşılık buluyor.

İstanbul Kuyumcular Odası Başkanı Norayr İşler “Hem Kapalıçarşı hem de İstanbul’un çeşitli semtlerinde altın alımına dönük yeni bir hareketliliğin başladığına dair işaretler alıyoruz. Esnafımız da bu hareketliliği teyit ediyor. Vatandaşların dövizlerini TL’ye çevirerek altın almaya yönelmeye başladığını söyleyebiliriz. Bu vesileyle dövizde oluşan dalgalanmanın da geçici olduğunu, 1-2 aylık süre içerisinde dengeye oturacağına inanıyorum. Bu süreçte TL, en iyi yatırım aracıdır. TL’nin önümüzdeki süreçte diğer para birimleri karşısında daha da değer kazanacağına inanıyorum. Ülkemiz daha önce de birçok badire atlatmıştır, 15 Temmuz ruhuyla bu süreci en kısa sürede aşarak, 2023 hedeflerine doğru yürüyüşüne devam edeceğine olan inancımız tamdır” diye konuştu. İstanbul Altın Rafinerisi Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Halaç da, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çağrısının ardından gram altın satışlarında gözle görülür bir kıpırdanma olduğunu, hatta bazı vatandaşların altınları dolarla aldığını söyledi.

ALTIN ATIL KALMASIN
Halaç, şunları kaydetti: Altın rezervlerine sahip olmak, başka ülkelerin dinamiklerine bağlı olmaktan bizi kurtaracak önemli bir enstrüman. Vatandaşlarımız altın alsın ama bu altınlar yastık altında kalmasın. Yastık altında kalan altınlar, aslında çok önemli bir ekonomik değeri ülke ekonomisinden kaçırmak anlamına geliyor. Vatandaşlar, yatırım için alacağı altını, bankalardaki altın hesabında tutmalı ve bankaların da bu altınlara kar payı verdiğini bilmeli. Türkiye’de yastık altında olduğu tahmin edilen altın miktarı 5 bin ton. Bu, 200 milyar dolara tekabül ediyor. Söz konusu rakam atıl kalıyor. Bu, çok büyük bir güç ve gizli bir silahtır. Yastık altı altının ekonomiye kazandırılması millî bir dava. Biz bu proje için elimizi değil, gövdemizi taşın altına koymuş durumdayız. 2011’den bu yana yaklaşık 2,1 milyar dolar değerinde, 55 ton altının ülke ekonomisine kazandırılmasına aracılık etmiş durumdayız. Bankaların altına verdiği kâr payı artarsa, yastık altından en kısa zamanda çıkar.

YORUMLAR 13
  • MST 7 yıl önce Şikayet Et
    Gözünüzü milletin yastığının altındaki altına da mı diktiniz. Ne diye bankaya yatırılacakmış. Banka batınca ne olacak. Ne kadar devlet garantisi var? Sınırlı. Kardeşim dövizinizi elbette reisin dediği gibi bozun TL ye çevirin, zaten döviz düşecek ve hemen veya altın biraz daha düştüğünde altına yatırın ve bırakın yastığınızın altında kalsın, bu bankalardan daha güvenli.
    Cevapla
  • KAMİL 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu şartlar altında her ailenin iki üç yıllık ihtiyacını karşılayacak kadar yastık altı altın bulundurması iyidir. Türkiye'ye ait merkez bankasının, kasasında döviz yerine altın stoklayarak 100 Tl =1 gr altın olacak şekilde TLyi altına endekslemesi idealimizdir. Faizleri de sıfırlayıp işimize gücümüze bakmalıyız. Ondan sonra da dolar, Euro batmış mı çıkmış mı bizi ilgilendirmez. Vatandaş olarak asla döviz almamalıyız.
    Cevapla
  • serdar 7 yıl önce Şikayet Et
    dolar kağıt dır ve karşılığı yoktur !! amerika karşılıksız dolar basıyor dünya ya kim biliyor bu paranın karşılığı varmı yok mu ?kim sorgulayabiliyor !!pskolojik etki ile dolar işlem görüyor !!!amerikanın hiç hoşuna gitmez bu doların alış veriş aracı olarak kaldırlması
    Cevapla
  • serdar 7 yıl önce Şikayet Et
    yastık altındaki "altında" türkiyenin parası değeridir!!!!
    Cevapla
  • sevdam türkiye 7 yıl önce Şikayet Et
    bunlar sadece halkı kandırmaca tek umut tek çıkış her konuda devletin istikrarıdır. Gerisi masal.
    Cevapla
  • bilal turan 7 yıl önce Şikayet Et
    istikrar sağlanıncaya kadar ne yapılmalı onu da söylersen , fikrinin bir kıymeti olur . aksi halde o söylediğin şey kahvehane muhabbetinden öteye geçmez.
    Cevapla
  • Serbay 7 yıl önce Şikayet Et
    Herkes altin alsin ilerisi icin önemli bence..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle