Erdoğan'dan 'Batı'ya ders gibi cevap

Cumhurbaşkanı Erdoğan, batıdan gelen 'ambargo' açıklamaları için 'Kötü komşu adamı hacet sahibi yapar'' diyerek yanıt verdi. Erdoğan ayrıca bir de uyarıda bulundu.

Erdoğan'dan 'Batı'ya ders gibi cevap
Erdoğan'dan 'Batı'ya ders gibi cevap
GİRİŞ 05.12.2016 16:57 GÜNCELLEME 05.12.2016 17:49
Bu Habere 104 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, batı ülkelerinden Türkiye'ye yönelik silah ambargosu açıklamalarına değindi. Erdoğan, bu tür hareketlerin 'yerli silah üretimi' için hırs kazandırdığını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Göktürk-1 uydusunun fırlatma töreninde konuştu. Savunma rünlerinde yerli oranının arttığını ifade eden Erdoğan, ''Kıbrıs Barış Harekatı'nda rastladığımız ilk askeri ambargolar terörle mücadelede de karşımıza çıktı. Şimdi bazı batılı ülkelerin savunma ürünlerini satmama kararı aldığını görüyoruz. Türkiye savunma alanında dışa bağımlılığını yarı yarıya azalttı. İnşaallah, 2023'te daha da azalacak.'' dedi.

'BİR DAHA KESİNLİKLE DÜŞMEMELİYİZ'

Batıdan gelen ambargo açıklamaları için ''Kötü komşu adamı hacet sahibi yapar.'' atasözünü hatırlatan Erdoğan, bu girişimlerin kendilerini daha da hırslandırdığını söyledi.

Erdoğan, şöyle konuştu:

''Sadece talep etmek yetmiyor, NATO'da beraber olduğumuz birçok dostlardan, silahsız İHA'lardan almak istediğimizi iletiyoruz. Bugün git yarın gel, en son kongreden izin çıkmadı diyorlar.

İşte bunlar bizi sonunda hacet sahibi yaptı. Kendimiz üretiyoruz. Hem de çok daha ucuza. Geçmişte uçak, araba, motor fabrikalarını kapatıp hazır ürün alma tuzağına bir daha kesinlikle düşmemeliyiz.''

YORUMLAR 104
  • Ahmet 7 yıl önce Şikayet Et
    Bakin Türkiyenin gücünü küçümseyen batı Turkiye o kadar güçlü ki dolari 2 gundur frenledi 60 doları geçecek denen petrol 50 dolarda kaldı bunların hepsi Türkiyenin ekonomik gücüyle ve denge değiştirme stratejisi ile alakalı dünyadaki hiçbir güç Ülkemizi zor duruma sokamaz batida doguda bunu böyle bilsin
    Cevapla
  • Ersoy21 7 yıl önce Şikayet Et
    Sayın cumhurbaşkanım Batıya ders vermek için muhaliflere ve ÖSO'ya silah verin.Ayrıca bizim de ambargo uygulamamız şart.
    Cevapla
  • abdullah 23 7 yıl önce Şikayet Et
    Reis sen vur biz ölene kadar arkandayız.Bu ülke Fatihini bulmuştur.ya avrupa (bizans)bizi alır ya biz avrupayı(bizansı) diyen bir Fatihimiz var artık.
    Cevapla
  • Galip 7 yıl önce Şikayet Et
    Ama yerli üretime geçemedik, mesela milyon hesabı tablet dağıtıldı yerli şartı aradı ama tabletlerin hepsi parça olarak geldi Türkiye'de bir araya getirildi adı yerli oldu. Varmı o tabletin Türk üretimi bir ekranı? Bu vesileyle Türkiye'de sıfırdan ekran üreten bir fabrika çıktımı? Bunlarında üzerine gidin sayın cumhurbaşkanım.
    Cevapla
  • ertuğrul gazi 7 yıl önce Şikayet Et
    hep ileri marş diyoruz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle