Milyonlarca emekliye ucuz ev alma fırsatı! Çalışmalar başladı...

Emeklilerin düşük taksit fiyatlarıyla ev sahibi olması için çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Türkiye Emekliler Derneği, emeklileri bütçelerine uygun fiyat ve ödeme planıyla ev sahibi yapmak için harekete geçti..

Milyonlarca emekliye ucuz ev alma fırsatı! Çalışmalar başladı...
Milyonlarca emekliye ucuz ev alma fırsatı! Çalışmalar başladı...
GİRİŞ 05.12.2016 12:24 GÜNCELLEME 05.12.2016 12:24

Emeklileri ev sahibi yapmak için düğmeye basan Türkiye Emekliler Derneği (TÜED), bu kapsamda özel bir banka ile işbirliği anlaşması imzaladı.

İLK ETAPTA 500 KONUT

Anlaşmayla ilk etapta İstanbul, Ankara ve Bursa'da emekliler için toplam 500 konutun inşası planlanıyor.

TÜED Başkanı Kazım Ergün, en yoğun talebin olduğu iller başta olmak üzere Türkiye'nin dört bir yanında emeklilere yönelik konut projelerine başlayacaklarını aktardı. "İlk etapta İstanbul, Ankara ve Bursa'da emekliler için toplam 500 konut inşa etmeyi planlıyoruz" diyen Ergün, yüzme havuzu, açık ve kapalı otopark alanı ile sosyal imkanlara sahip konutların projelerinin emeklilerin ihtiyaçları göz önünde bulundurularak çizildiğini ifade etti. Ergün, şöyle konuştu: "Projelerin hayata geçirilmesi doğrultusunda ciddi mesafeler aldık. Bu ay içinde Bursa, gelecek ay İstanbul, ilerleyen aylarda ise Ankara'daki projenin temelini atacağız. Emeklilerin bütçelerine uygun fiyat ve ödeme planı dahilinde bu işbirliğini 81 ilde hayata geçireceğiz. Projelerimizin adı 'Denizkent' olacak. dedi

ÇALIŞANA VE EMEKLİYE MÜJDE!

Ocak ayı milyonlarca çalışan ve emekli için birçok değişikliği beraberinde getirecek. Otomatik bireysel emeklilik sistemi (BES) bu dönemde başlayacak. Memur ve emekliler için zam dönemi de Ocak ayı. Ayrıca asgari ücret belirlenecek ve birçok ödemede artış olacak.

112 milyon emeklinin merakla beklediği promosyon ödemesi Ocak ayı ile birlikte yapılacak. Promosyonla ilgili açıklamayı Başbakan Binali Yıldırım yapacak..

9 milyon işçi ve BAĞ-KUR emeklisinin maaşı Ocak'ta yüzde 3.73 zam görecek. Temmuz'dan bu yana oluşan 6 aylık enflasyon emeklilerin maaşlarına zam olarak yansıtılacak..

KAYNAK: TAKVİM