Terör örgütünün 10 lideri için sınır ötesi hamle

Türkiye, FETÖ soruşturması kapsamında Akın İpek'i İngiltere'den istemeye hazırlanıyor.

Terör örgütünün 10 lideri için sınır ötesi hamle
Terör örgütünün 10 lideri için sınır ötesi hamle
GİRİŞ 04.12.2016 14:01 GÜNCELLEME 04.12.2016 14:27
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

FETÖ'nün üst düzey yöneticileri oldukları iddiasıyla Koza-İpek Holding eski Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın İpek ve Talip Büyük'ün İngiltere'de, Nejdet Başaran'ın Hollanda'da, Cemil Koca'nın Togo'da, Hamdullah Bayram Öztürk'ün Brezilya'da, Mehmet Ali Büyükçelebi, Ahmet Kurucan ve Ahmet Kara'nın ABD'de, Ahmet Şahinalp ve Mehmet Ali Şengül'ün ise Almanya'da bulundukları tespit edildi.

BAKANLIĞA GÖNDERİLDİ

FETÖ çatı davasına bakan Ankara 4. ağır ceza mahkemesince İpek ve Büyük'ün iadesi için İngiltere, Başaran için Hollanda, Koca için Togo, Öztürk için Brezilya, Büyükçelebi, Kurucan ve Kara için ABD, Şahinalp ve Şengül için ise Almanya adli makamlarına iletilmek üzere iade talepnamesi düzenlendi.

İade talepnameleri, ilgili ülkelere iletilmesi için adalet bakanlığına gönderildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 18
  • hasan ali 7 yıl önce Şikayet Et
    Ne istemesi ulan onlar size nasil yapiyosa sizde öyle yapin, nasil oldugunu siz iyi bilirsiniz...?
    Cevapla
  • Vatan 7 yıl önce Şikayet Et
    Istemekte neymıs bellıkı avrupa amerıka bunları vermıcek rusyada bızden cecenlerı ıstemıstı vermedık adamlar bız ısımızı kendımız goruruz dedıler hepsını tek tek ındırdıler bızımde kendı ısımızı kendımız gofmemız lazım
    Cevapla
  • Demirci 7 yıl önce Şikayet Et
    ingiltere verir bunu
    Cevapla
  • vitindiş 7 yıl önce Şikayet Et
    PKK liderlerinin bir an önce imha edilmesi gerekmektedir. bu hamle geciktikçe kürdistan kuruluyor ve türkiye köşeye sıkışyıor. suriye de kaybettik zaten bari ülkemizi kaybetmeyelim.
    Cevapla
  • vitindiş 7 yıl önce Şikayet Et
    kalkmış avrupayı eleştiriyoruz ama sınırımızın hemen dibindeki PKK/ PYD liderlerine bile bişey yapmıyoruz. Salih müslim, cemil bayık, fehman hüseyin gibi isimleri madem böyle SOM diye füzelerimiz var ve radara yakalanmıyor neden afrin de kobani de telabyad da dohuk da öldürmüyoruz???
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle