On binlerce emekliye ikramiye müjdesi

Devlet, 30 yıldan fazla çalışan yaklaşık 80 bin emeklinin ikramiye farkı için düğmeye bastı.

On binlerce emekliye ikramiye müjdesi
On binlerce emekliye ikramiye müjdesi
GİRİŞ 04.12.2016 09:53 GÜNCELLEME 04.12.2016 10:03
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Anayasa mahkemesi, 30 yıldan fazla hizmeti olanlara 30 yıl üzerinden emekli ikramiyesi ödenmesine ilişkin düzenlemeyi iptal etmişti. Mahkeme 30 yıl sınırını 7 Ocak 2015 tarihinden itibaren kaldırdığı için bu tarihten önce emekli olanlara çalıştıkları yıl kadar ek ikramiye ödenmesi gündeme geldi. Mahkeme kararı üzerine geçen yaz aylarında bir çalışma meclise gönderildi. Düzenlemede, 30 yılın üstünde hizmeti olanlara bir yıl içinde başvurmaları halinde gerekli ödemenin yapılması yer alıyordu.

Sabah'tan Zübeyde Yalçın'ın haberine göre, emekli ikramiyesi ile ilgili maddeler ilgili tasarıdan çıkartılıp bütçeden sonra gündeme getirilip meclisten çıkartılacak ve halen Plan ve Bütçe Komisyonu gündeminde bekleyen torba tasarıya eklenecek. Böylece yeni yıldan önce değişikliğin meclisten geçmesi sağlanmış olacak.

10 BİN LİRAYA KADAR ÇIKABİLİR

Ücret ve yıla göre yapılan hesaplamalarda 80 bin civarında emekli bu düzenlemeden yararlanıp ek ikramiye alacak. Bunun devlete maliyeti ise 3 milyar lira civarında olacak. İkramiye alınan ücrete ve yıla göre verilecek.

40-46 yıl arasında çalışanların 10 bin lira civarında bir para alabileceği belirtiliyor.

YORUMLAR 2
  • Ali Şen 7 yıl önce Şikayet Et
    Otuz yıl çalışmış . Şirket lerde çalış sinlar gör elim Devlet işi cileri nin nasıl çalışıyor biliyoruz
    Cevapla
  • Taner 7 yıl önce Şikayet Et
    Düğmeye basmadı bekletti bu günler için hadi ordan
    Cevapla