Dönem başkanlığı Sırbistan'dan Türkiye'ye geçti

Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenterler Asamblesi (KEİPA) dönem başkanlığı Sırbistan'dan, Türkiye'ye geçti.

Dönem başkanlığı Sırbistan'dan Türkiye'ye geçti
Dönem başkanlığı Sırbistan'dan Türkiye'ye geçti
GİRİŞ 01.12.2016 19:18 GÜNCELLEME 01.12.2016 20:15

Belgrad'da düzenlenen KEİPA Genel Kurulu'nda konuşan TBMM Katip Üyesi AK Parti Elazığ Milletvekili Ömer Serdar, TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın son anda gelişen bir sağlık problemi nedeniyle toplantıya katılamadığını, selamlarını ilettiğini aktardı.

Sırbistan Milli Meclis Başkanı Maya Gojkoviç'in, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminden sonra, 1 Eylül günü Ankara'da düzenlenen "Demokrasi ve Dayanışma Zirvesi"nde Türkiye'yi yalnız bırakmadığını, KEİPA Genel Sekreteri Asaf Hacıyev ile Türkiye'yi ziyaret ettiğini belirten Serdar, "KEİPA'nın tek vücut halinde bu darbe girişimini kınamış olması bizim için anlamlı ve değerlidir." dedi.

Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü'nün her şeyden evvel bir barış projesi olduğunu vurgulayan Serdar, "Ekonomik iş birliği ve karşılıklı etkileşim yoluyla KEİ'nin bölgesel barış ve istikrara yaptığı katkıyı kimse inkar edemez. Örgütün parlamenter ayağı olan KEİPA bölge ülkeleri arasındaki en önemli diyalog platformlarından biridir ve bu işlevi layıkıyla yerine getirmektedir." değerlendirmesinde bulundu.

KAYNAK: AA