Müthiş proje! Sözde çevreciler bunu görmez!

İSKİ’nin inşa ettiği ve toplam 1,2 milyonluk bir havzaya hizmet verecek Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisleri, Erdoğan ve Topbaş’ın katıldığı törenle hizmete girdi.

Müthiş proje! Sözde çevreciler bunu görmez!
Müthiş proje! Sözde çevreciler bunu görmez!
GİRİŞ 26.11.2016 21:19 GÜNCELLEME 26.11.2016 22:45
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı “4 İleri Biyolojik Arıtma Tesisi, 27 köye yapılan Biyolojik Arıtma Tesisleri ile tamamlanan dere ıslahları ve çevre yatırımları” Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı törenle hizmete alındı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İSKİ’nin inşa ettiği ve toplam 1,2 milyonluk bir havzaya hizmet verecek Büyükçekmece, Silivri, Selimpaşa ve Çanta İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisleri, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başkan Topbaş’ın katıldığı törenle hizmete girdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın ev sahipliği yaptığı törene, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları, Milletvekilleri, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İBB Bürokratları ve İstanbullular katıldı.

Ataköy’den Silivri’ye kadar 100 kilometrelik Marmara Denizi sahilini atıksu tehdidinden kurtaran ve 1 milyon 200 bin insana hizmet veren ileri biyolojik arıtma tesisleri, Marmara Denizi'nin sahillerini de yüzülebilir kriterlere taşıyacak.
 
"İBB Başkanımız Kadir Topbaş ile ekibine teşekkür ediyorum"

Törende konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Yeni İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisleri ile Çevre Yatırımları Toplu Açılış Töreni'nde, açılışı yapılan hizmetlerin ülkeye, şehre ve belediyeye hayırlı olmasını dileyerek, "Silivri, Büyükçekmece, Selimpaşa ve Çanta İleri Biyolojik Atıksu Arıtma tesisleriyle birlikte, köylere hizmet verecek 27 ayrı arıtma tesisi, dere ıslah çalışmaları, 3 İSKİ hizmet binası, Eyüp Kemerburgaz'da Tıbbi Atık Sterilizasyon Tesisi ile 184 çöp ve temizlik aracını hizmete alıyoruz. Emeği geçen Başkan İBB Başkanımız Kadir Topbaş ile ekibine teşekkür ediyorum" dedi.

ATAKÖY'DEN TEKİRDAĞ SINIRINA KADAR SAHİL BANDI ATI SU TEHDİDİNDEN KURTULUYOR

Erdoğan, bugün açılışı yapılan tesislerle birlikte Ataköy'den Tekirdağ sınırına kadar olan 100 kilometrelik sahil bandının tamamının atık su tehdidinden kurtulmuş olduğunu ifade ederek, arıtma tesislerinden elde edilecek suyun da park ve bahçelerle sanayide kullanılacağını söyledi.

Nüfus büyüklüğü olarak bölgede 1 milyon 200 bin kişiye hizmet verecek bu tesislerde arıtma sonucunda çıkan diğer ürünlerin de yakıt ve biyogaza dönüştürülerek ayrıca İstanbul'a katkı sağlayacağını vurgulayan Erdoğan, şehir genelinde 67 kilometreyi bulan dere ıslahı ile 2045 yılına kadarki ihtiyacı karşılayacak sterilizasyon tesisinin de bulaşıcı hastalıklar başta olmak üzere pek çok sorunun çözümüne vesile olacağını anlattı.

"Cumhuriyet tarihi boyunca yapılamayan hizmetleri yapıyoruz"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ise, Cumhuriyet tarihi boyunca yapılamayan hizmetlerin çok daha fazlasının son 14 yılda yapıldığını belirterek, "Sayın cumhurbaşkanım, sizin dönemizde sizin liderliğinizde yapıldı. Türkiye asırlık uykusundan uyandı. Gücünü fark etmeye başladı. Dünya'da ezber bozan bir güç haline geldi. Şimdi diplomasi adı altında dünya'da zulmü ve adaletsizliği hakim kılanlar bizden rahatsız. Oyunları bozuluyor. Güç olmadıkları ortaya çıkıyor. Dört koldan saldırıyorlar. Amaçları yeni, büyük, güçlü Türkiye'ye engel olmak, ama yapamazlar" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın belediye başkanlığı döneminde ıslah etmek istediği Ayamama Deresi'nin dönemin hükümeti tarafından verilmediğini ve bitirilemediğini hatırlatan Başkan Topbaş, İBB olarak şimdi bu derenin ıslahını bitirmek üzere olduklarını söyledi.

Törende konuşmaların ardından Eyüp Odayeri ve Silivri’ye canlı bağlantılar yapılarak oradaki tesisler hizmete alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ileri biyolojik arıtma tesislerinde arıtılan suyun numunelerini vatandaşlara göstererek, Ataköy’den Silivri’ye kadar 100 kilometrelik sahil bandının bu kirlilikten kurtulduğunu müjdeledi. Erdoğan, Özhaseki, Topbaş ve beraberindekiler, daha sonra kurdele keserek 4 ileri biyolojik arıtma tesisini hizmete açtı.

YORUMLAR 6
  • Türkiye 7 yıl önce Şikayet Et
    greenpeace den yakında tepki gösterir abd ve ab çıkarlarına ters giden birşeyler olduğunda ortaya çıkan doğa katliamcılar.
    Cevapla
  • kuda 7 yıl önce Şikayet Et
    reis bu adam ile neden yolları ayırmadın.neler yaptığı ortada
    Cevapla
  • reis 7 yıl önce Şikayet Et
    işte bir ağaç kesecektiniz hepsi orada biterdi ne yapıldığına bakmadan
    Cevapla
  • fatih 7 yıl önce Şikayet Et
    maşallah diyelim. istanbul ve tüm Türkiye için güzel bir haber. Allah razı olsun. vatana böyle hizmet edilir işte, batıya yalvararak değil.
    Cevapla
  • Hamit AK 7 yıl önce Şikayet Et
    ,İyide çevrecilerin amacı üzüm yemek değildiki bunu göreler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle