BES'e katılım Resmi Gazete'de

Bireysel Emeklilik Sistemine (BES) otomatik katılıma ilişkin Başbakanlık Genelgesi, Resmi Gazete'de yayımlandı.

BES'e katılım Resmi Gazete'de
BES'e katılım Resmi Gazete'de
GİRİŞ 26.11.2016 13:06 GÜNCELLEME 26.11.2016 13:06
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Başbakan Binali Yıldırım imzasıyla yayımlanan genelgede, kamu kesimi ve özel sektörde faaliyet gösteren işverenlerin BES'e ilişkin bilgilendirme yapıldı.

Genelgede, kamu kurum ve kuruluşlarına gerekenleri yerine getirmeleri, veri paylaşımına ve katkı paylarının doğru hesaplanıp tahsil edilmesine imkan sağlayacak kurum içi tedbirleri almaları talimatı verildi.

Genelgede, çalışanların, otomatik katılım ve cayma hakkına sahip olacak şekilde işverenleri tarafından bir emeklilik planına dahil edilmeleri esasına dayandığı belirtildi.

İşverenlere idari yaptırım

BES'te yüklenen yükümlülüklerini yerine getirmeyen işverenlere Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından idari para cezası uygulanacağı uyarısında bulunuldu.

İşverenlerin öncelikle otomatik katılım için emeklilik planı düzenleme konusunda Hazine Müsteşarlığı tarafından yetkilendirilmiş bir veya birden fazla emeklilik şirketiyle anlaşmaları gerektiği kaydedilen genelgede, merkez ve/veya taşra birimleri adına emeklilik sözleşmesi imzalanmasına ilişkin yetkili yöneticilerini belirleme, kapsamda yer alan çalışanlarına emeklilik planı sunma ve çalışanın ücretinden keseceği katkı payını zamanında emeklilik şirketine aktarmanın işverenin yerine getirmek zorunda olduğu diğer durumlar olduğu bildirildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • hasan 7 yıl önce Şikayet Et
    isveren isini gucunu birakicak artik sadece burokrasiyi takip edicek artik
    Cevapla