MÜSİAD Tokyo şubesini açtı

Yurtdışı teşkilatını her geçen gün güçlendiren Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), Japonya’nın başkenti Tokyo’da şube açtı.

MÜSİAD Tokyo şubesini açtı
MÜSİAD Tokyo şubesini açtı
GİRİŞ 25.11.2016 17:44 GÜNCELLEME 25.11.2016 17:44

Eylül ayından bu yana yurtdışında Johannesburg, Karlsruhe, Makedonya ve Melbourne şubelerini açan MÜSİAD, çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Japonya’daki ilk şubesi olan Tokyo MÜSİAD’ın açılışını yapan ve yurtiçinde 86, yurt dışında 66 farklı ülkede 171 irtibat noktasıyla geniş bir ticaret ağı bulunan MÜSİAD, bu yılsonuna kadar Bartın ve Amsterdam’da ve 2017 yılında ise Azerbaycan, Tiflis, Pakistan, Strasbourg, Londra, Kırgızistan, Kazakistan, Belçika, Katar, Sudan ve Güney Kore’de şube açılışları yapmayı planlıyor.

Tokyo MÜSİAD’ın açılışında konuşan MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, AB Parlamentosu’nun Türkiye ile müzakerelerini geçici olarak dondurması kararına ilişkin de açıklamalarda bulundu. Olpak şunları söyledi:

“Bu kararın Türkiye açısından siyasi olarak bir bağlayıcılığının olup olmaması tartışmaları bir yana, AB Parlamentosu’nu tarih önünde daima bağlayıcı olacaktır. Tarih, yapılan güzel dostluk örneklerini unutmadığı gibi yanlışları ve yaşatılan acıları da unutmadan kaydeden bir defter gibidir. Umarım AB liderleri bunun farkına varırlar ve bundan sonrasında alacakları kararlarda, kendilerinin de üzüleceği yanlışların altına imza atmazlar.

Müzakereleri durdurma kararı AB liderleri tarafından da onaylanırsa, Türkiye elbette bir süreliğine bundan etkilenir. Ama ülkemiz, bugüne kadar kimsenin beklemediği kadar hızla zorlukların üstesinden gelebildiği gibi, bunun da üstesinden gelir. Biz işadamlarına düşen, seçilmiş hükümetimizin kararlarına saygı duymak ve desteğimizi sürdürmek, işimizi daha da büyütmeye çalışmak, ülkelerimize daha fazla yatırım, daha fazla katma değer ve daha fazla istihdam sağlamak olmalıdır. Ülkemizin birlik ve beraberliğine sahip çıkmaya devam edeceğiz.”

Japon Dış Ticaret Teşkilatı (JETRO) Başkan Yardımcısı Shinichi Kihara’nın da katıldığı Tokyo MÜSİAD açılışında konuşan MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, Japonya Başbakanı Shinzo Abe’nin “Türkiye ve Japonya, Asya’yı uçuran iki kanattır” sözlerini hatırlatarak, “MÜSİAD olarak bu kuşu daha yukarılara uçurmak için çalışmak üzere geldik. Aramızdaki fiziki mesafeyi göz önüne aldığımızda Japonya ile ticaretimiz iyi seviyede. 2015 yılında, yüzde 11’lik bir azalmaya rağmen, bugün 3,5 milyar dolarlık bir ticaret hacminden söz edebiliyoruz. Birlikte iş yaptıkça, ithalat ve ihracat oranlarındaki asimetriyi de telafi edeceğimizden kuşku duymuyorum” diye konuştu.