Yeni KHK ile düzenleme geldi! Cezası 10 bin TL

OHAL kapsamında yayınlanan son KHK ile, günübirlik kiralanan evlerde de kimlik bildirimi zorunlu hale getirildi.

Yeni KHK ile düzenleme geldi! Cezası 10 bin TL
Yeni KHK ile düzenleme geldi! Cezası 10 bin TL
GİRİŞ 22.11.2016 12:22 GÜNCELLEME 22.11.2016 12:29
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Bu evleri kiralayanlardan, genel kolluk kuvvetlerinin terminallerine bağlanmayanlara 10 bin lira, anlık veri göndermeyen veya gerçeğe aykırı kayıt tutanlara 5 bin lira idari para cezası verilecek.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan 678 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında, günübirlik ev kiralayanlara da kimlik bildirimi zorunlu hale getirildi. Buna göre, 1774 sayılı Kimlik Bildirme Kanunu'nun ikinci maddesinin birinci fıkrasına, "bekar odaları" ibaresinden sonra gelmek üzere "günübirlik kiralanan evler" ibaresi eklendi.

PARA CEZALARI GETİRİLDİ

Söz konusu düzenleme ile kanunun ikinci maddesinde sayılan özel veya resmi her türlü konaklama tesisleri, tüm kayıtlarını bilgisayarda günü gününe tutmak, genel kolluk kuvvetlerinin bilgisayar terminallerine bağlanarak mevcut bilgi, belge ve kayıtları genel kolluk kuvvetlerine anlık olarak bildirmek zorunda. 

Genel kolluk kuvvetlerinin terminallerine bağlanmayanlara mülki idare amirlerince 10 bin lira, anlık veri göndermeyen veya gerçeğe aykırı kayıt tutanlara 5 bin lira idari para cezası verilecek. Bu fiillerin tekrarı halinde işletme ruhsatları iptal edilecek. Ayrıca bu maddeye göre verilen idari para cezaları, tebliğinden itibaren bir ay içinde ödenecek.

Söz konusu tesisler, genel kolluk kuvvetlerinin terminallerine bağlanmak için gerekli işlemleri bugünden itibaren iki ay içinde tamamlayacak.

678 sayılı KHK ile 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 75'inci maddesine, "Afet, kitlesel göç ve teröre maruz kalan yerleşim birimlerinin belediyeleri ile bu kanunun 45'inci maddesinin ikinci fıkrası gereğince belediye başkanı veya başkan vekili görevlendirilen belediyelerde, vali veya belediye başkanı, aksayan belediye hizmetinin başka bir belediye tarafından yerine getirilmesini talep edebilir. Yardım istenilen belediye, meclis kararına gerek olmaksızın İçişleri Bakanının izniyle bu talebi yerine getirebilir." fıkrası eklendi.

YORUMLAR 8
  • gölge 7 yıl önce Şikayet Et
    saçma bir karar....akılları sıra kimlik zorunluluğu getirip fuhuş u bu şekilde mı engelleyecekler.. adam günü birlik kiralama işini yasal mı yapıyor ki kiralayan kişiden kimlik istesin. sadece gülüyorum. ayrıca dostuna ev açanlara ne yaptırım getirildi peki.... ???? kiralama işlemini yapan kişiye 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası ile cezalandır gör bakalım kim kiralama işine devam edebiliyor
    Cevapla
  • bir nefer 7 yıl önce Şikayet Et
    milletin ahlakı bozulmuş, ceza versen ne olur. güya hamdolsun müslümanız!
    Cevapla
  • Hür 7 yıl önce Şikayet Et
    Günü birlik ne yapılıyorsa devlet yapın diyor serbest kısacası. Gerçi serbest olmasa kayıtdışı yaparlar budefa. Baskın yapılmalı arada
    Cevapla
  • deli dumrul 7 yıl önce Şikayet Et
    Amelesi 2 saatlik daire kiralıyor. Zengini 2-3 günlük villa kiralıyor. Çatalca, Büyükçekmece, Silivri deki villalar dolu. Arabuluculuğun adı turizm olmuş.
    Cevapla
  • frk 7 yıl önce Şikayet Et
    Peki ya 2 saatliğine kiralanan daireler ?? Beylikdüzü avcılar esenyurt bunlardan, metrobüsteki duraklardaki reklamlarından geçilmiyor !!!
    Cevapla
  • aziz 7 yıl önce Şikayet Et
    Belediyeye yazi yaziyorsun cevre kirliligi diye gelen cevapta yapistirani bulamadik birsuru hikaye adamlar metrobus duraklarinin kamârâlarinin dibine yapistiriyor .telefon numarasindan bulamiyorsan ahirette hesabini verirsin. Sozde duzeliyoruz , yasantimiza ve kazanc yollarina bakinca islamdan uzaklastigimiz asikar.her seyi cumhurbaskanindan bekliyoruz digerleri oturuyor sanki cenneti garantilemisler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle