Dolar'ın ateşini düşüren haber

Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nun (EKK) yarın yeniden döviz kurları gündemi ile toplanacağı haberi ardından inişe geçen dolar 3.35 lira düzeyine kadar çekildi.

Dolar'ın ateşini düşüren haber
Dolar'ın ateşini düşüren haber
GİRİŞ 21.11.2016 20:29 GÜNCELLEME 21.11.2016 20:29
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un bugün Bakanlar Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamaya göre, Cuma günü döviz kurunda yaşanan yükselişin değerlendirildiği EKK toplantısından sonra yarın da saat 1330'da düzenlenecek yeni toplantıda aynı konu ele alınacak.

EKK, Cuma günü de Yıldırım başkanlığında, ilgili bakanlar ve üst düzey ekonomi bürokratlarının katılımıyla bir toplantı gerçekleştirmiş, toplantı sonrasında Başbakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamada, ekonomik gelişmeleri yakından izlemekte olan Merkez Bankası'nın fiyat istikrarı konusunda gereken tedbirleri alacağı belirtilmişti.

Cuma günü 3.4080 ile tarihi zirvesini gören kur bugün 3.3815 civarında işlem görürken EKK'nın yeniden toplanacağı haberinin ardından ve küresel piyasalardaki toparlanmanın da desteğiyle 3.3520'ye kadar geriledikten sonra 3.36 lira dolayında hareket etmeye başladı.

Geçen haftanın son günü 3.6011 lira ile zirve yapan euro da, buün 3.57 - 3.58 lira aralığında işlem gördü.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 7
  • misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    siz en iyisi her gün toplantı yapın dolar başka türlü düşmeyecek :)
    Cevapla
  • Efe 7 yıl önce Şikayet Et
    Yillar once musterimden 2 dolar almistim vitrine aksesuar olarak koymustum bu aralar sık sık bakar oldum kriz miriz olursa yine 6 , 7 ekmek alir bi hafta idare eder beni
    Cevapla
  • bozkurt 7 yıl önce Şikayet Et
    hepiniz gelin artık liderini bulan bu millet boyun eğmez, hayıflanmayacağız... hükümet hatalarjnı gördü, tepeden indirmelerin cesaret edemediği(!) her konuya parmak bastı. bizi mondros ve sevr ile dizginlettirmeyen atatürkün adını kullanan sözde kemalistler, bugün hdpye dokununca kuyruğuna basılmış gibi zıplayan avrupa ile el ele... anlıyoruz ki chdp görevini yapması için getirilmişler, akp ve mhp ise milletin partisi. uyanamayanlara, çağdaş geçinenlerin gözüne soksan da anlamaz!
    Cevapla
  • Tekinhan 7 yıl önce Şikayet Et
    Bir dolar da ben alim
    Cevapla
  • Guest 7 yıl önce Şikayet Et
    Dolar alacağına ekmek al. Daha çok kazandırır
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle