Pakistan'daki 50 milyarlık alan Türkler'i bekliyor

Erdoğan'ın Pakistan'da ziyareti, ülkedeki 50 milyar dolarlık enerji ve lojistik altyapı yenileme yatırım projeleri için Türkiyeli şirketlerin elini güçlendirebilir.

Pakistan'daki 50 milyarlık alan Türkler'i bekliyor
Pakistan'daki 50 milyarlık alan Türkler'i bekliyor
GİRİŞ 20.11.2016 17:07 GÜNCELLEME 20.11.2016 17:07

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın son Pakistan yolculuğu iki ülke arasındaki ekonomik ilişkileri daha da güçlendirdi. İş adamlarının da yoğun ilgi gösterdiği ziyareti değerlendiren Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye-Pakistan İş Konseyi Başkanı Atilla Yerlikaya, ikili ticaretin arttırılması için gerekli yatırım fırsatlarının iyi değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Yerlikaya; Çin-Pakistan Ekonomi Koridoru Projesi kapsamında Pakistan'ın 50 milyar dolarlık yatırımla enerji ve lojistik altyapısı yenileyeceğine dikkat çekti. Bunun da Pakistan'da yatırım yapmak isteyen Türk firmaları için önemli bir iş fırsatı oluşturduğunu belirten Yerlikaya, Türk firmalarının yatırımı bu yatırım fırsatını iyi değerlendirebileceğini aktardı.

'50 MİLYAR DOLARLIK YATIRIM'

Ülkenin milli gelirinin 270 milyar dolar olduğunu göz önünde bulundurmak gerektiğine dikkat çeken Yerlikaya, “Milli geliri gözönünde bulundurduğumuzda 50 milyar dolarlık yatırımın ne anlama geldiğini daha kolay anlayabiliriz. Bu yatırımlar Pakistan'ın tarım ve sanayi sektöründeki kilidini kırmasını sağlayacak. Pakistan, dünyanın en büyük süt ve pamuk üreticilerinden biri. Enerji kısıtı nedeniyle ülke bu ürünleri katma değere dönüştüremiyor. Güvenlik sorunu Batı medyasınca abartılı bir dille anlatılıyor" bilgisini verdi.

KAYNAK: AA