Bakan Elvan: Satmakta hiçbir sakınca yok

Kalkınma Bakanı Elvan, Kanal 7'deki Başken Kulisi programına katıldı. Elvan, döviz konusunda vatandaşa önemli bir uyarıda bulundu.

GİRİŞ 20.11.2016 12:36 GÜNCELLEME 20.11.2016 14:39
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Tecrübeli gazeteci Mehmet Acet'in Kanal 7 ekranlarında sunduğu Başkent Kulisi'nin bu haftaki konuğu Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan oldu.

Birçok başlığın ele alındığı programda dolar/TL paritesinin hızlı yükselişi de bahsedilen konulardan biri oldu. Bakan Elvan, döviz konusu ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Acet'in 'Merkez Bankası'nın dolara nasıl müdahale edeceği' sorusu üzerine konuşan Elvan, şunları söyledi:

''Bu kararı merkez bankası verir. Merkez bankası bağımsızdır. TL'nin değer kaybetmesinden kaynaklanan önümüzdeki şu resmin düzelmesi için merkez bankası önlem alacaktır. Geçmiş dönemlerde de yaşadık bunları. 2014'te yaşadık, 2006'da yaşadık. Ama Türkiye ekonomisi güçlü bir şekilde bu sıkıntılı süreçlerden çıkmıştır. Burada önemli olan hususlardan bir tanesi reform alanındaki kararlılık''

'KRİZ' AÇIKLAMASI

Mehmet Acet, bu durumun Türkiye'yi ekonomik krize sürükleyip sürüklemediğini sordu. Bakan Elvan ise, ''Ekonomi alanında çalışma yaparken her türlü şoklara karşı nasıl bir resimle karşı karşıya kalabileceğimizi özellikle orta vadeli program öncesi yapıyoruz. Bunu ilgili bakanlarımızla da paylaşıyoruz. Türkiye öyle bir kriz ortamı oluşacak bir ülke değil, böyle bir ekonomik alt yapı yok.'' şeklinde cevap verdi.

BAKANDAN ÇAĞRI

Vatandaşların son günlerde piyasaya döviz satmadığını, aksine alma eğilimi gözlendiğini belirten Elvan, bunun yanlış olduğunu ifade etti. Elvan, ''Vatandaşlarımızın rahat bir şekilde dövizlerini satmasında hiçbir sakınca yok.'' dedi.

Programın sunucusu Acet'in bu çağrının riskli olduğunu söylemesi üzerine Bakan Elvan şunları söyledi:

''Hayır, riskli bir çağrı değil. Ben riskli görmüyorum. Bizim tablomuz ortada. Önümüzdeki döneme yönelik çok köklü bir programımız var. Konjonktürel bir tırmanış olarak görüyorum. Tüm dünyada yaşanıyor.''

YORUMLAR 20
  • poyraz 7 yıl önce Şikayet Et
    doğru söylüyor sn bakan bizim gibi az gelişmiş ve herşeyi ile dışa bağımlı ülkelerde döviz artıyor buda fakirleştirmenin bir başka yoludur geçmişte hep bunlar yaşandı ülke kalkınma hamlesi oluşturmaya başlayınca ülkeyi aşağıya indirmek için paçalarından tutup aşağıya doğru çekmeye başladılar tabi burada siyasilerin hiç bir kabahati yok ülkedeki istikrara ve yalancı bahara güvenip yatırım yapanların suçu
    Cevapla
  • misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    Ben sattım. kar- zarar farketmez. Önce ülkem ve milletim dedim.
    Cevapla
  • Galip 7 yıl önce Şikayet Et
    Evet daha öncede yaşadık ve her seferinde dolar yükseldiği yerde sabitlendi bunun neresi önlem almaktır. 2010 da 1,45 olan dolar 2012 de 1,80 şimdi ise 3,30 olmuş, yani adamlar alacağını bizden alıyor ve bizi iyice soyuyorlar ben burada önlem göremiyorum. Önlem almak doların ne yaptığına ve yapacağına bakmakla değil yeni bir finans geliştirmekle olur.
    Cevapla
  • Misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    Vatan demek paramızı döviz veya altın almak demek mi yoksa ekonomiye can vermek mi?Zira ABD ,AB ülkeleri ve siyonistlerin istediği bu.
    Cevapla
  • Bitlisli 7 yıl önce Şikayet Et
    Allah'a şükür dolar borcum yok ama bu konuşmada belli ki dolar yükselecek
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle