İsviçre’nin saat devlerinde toplu işten çıkarma

İsviçre saat sektöründe yaşanan durgunluk, büyük firmaların çok sayıda çalışanını işten çıkarmalarına sebep oldu.

İsviçre’nin saat devlerinde toplu işten çıkarma
İsviçre’nin saat devlerinde toplu işten çıkarma
GİRİŞ 15.11.2016 23:12 GÜNCELLEME 15.11.2016 23:12
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

İsviçre’nin lüks saat firmalarından olan Richemont grubu, bünyesinde bulundurduğu Vacheron Constantin, Piget ve Cartier firmalarında çalışan 210 kişiyi işten çıkaracağını duyurdu.

Çalışanların, firmanın Cenevre, Lozan ve Neuchatel bürolarında çalışanlardan oluştuğunu belirten firma, daha önce 2016 sonu itibarıyla 300 çalışanını işten çıkaracağını açıklamıştı.

Ayrılacak diğer 90 çalışanın da, yine kendisine bağlı Cartier firmasından olduğu, firmanın çalıştığı UNIA sendikası tarafından açıklandı.

Sendika yetkilileri ise, işten çıkarılacak çalışanların durumlarını yetkili firma yönetimi ile görüşmeye başladıklarını; ancak ne olursa olsun çıkarılanların bütün haklarını alacakları taahhüdünde bulundu.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 2
  • Misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    Saat fiyatlarında aman indirim yapmayın! 10 tane satış yapacağına iki tane satarsın ve sonra işler durgun diye işçi çıkarırsın! Bir kol saatini 150-200 Euroya mal et sonra 30 Bin Euroya sat!! Soyguncu kansızlar!
    Cevapla
  • Mehmet Akif 7 yıl önce Şikayet Et
    iyi olmuş insallah diğer sektörlerinde tümüne yansır ve iflas eder İsvicre. Dunyanın en sosyete ve modern soyguncu devleti isviçre.
    Cevapla