ABD süper güç tahtını paylaşabilir!

Dünya Ekonomik Forumu, 2030'da ABD'nin tek başına süper güç olamayacağını iddia etti. Kuruluş ayrıca dünyanın o günkü durumuna dair tahminlerde bulundu.

ABD süper güç tahtını paylaşabilir!
ABD süper güç tahtını paylaşabilir!
GİRİŞ 15.11.2016 14:50 GÜNCELLEME 15.11.2016 14:52
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Dünya Ekonomik Forumu (WEF), 2030'da hizmetlerin nasıl şekilleneceği, hangi ülkelerin dünyada söz sahibi olacağı, gıda tüketim alışkanlıkları ve göçmenlerin durumu gibi konularla ilgili 8 tahminini kamuoyuyla paylaştı.

Buna göre, insanlar, ev, araba ve beyaz eşya gibi ürünleri satın almak yerine daha çok kiralama yoluna gidecek. Ulaşım fiyatları düşecek ve sürücüsüz arabalar hayatı kolaylaştıracak.

Son 10 yılda hızlı bir değişime giren enerji sektöründe yenilenebilir enerji yatırımları artarak devam edecek. Küresel düzeyde iklim değişikliğine karşı mücadele kapsamında bütün ülkeler için standart bir karbon fiyatlandırması olacak.

DİĞER GÜÇLÜ ÜLKELER

Dünyada tek bir "üstün güç" olmayacak. ABD, "süper güç tahtını" paylaşacak. Rusya, Çin, Almanya, Hindistan ve Japonya söz sahibi ülkeler olarak öne çıkacak. Çin'in yıllık askeri harcamaları 627 milyara ulaşarak, ülkenin milli gelirinin yaklaşık yüzde 4'üne denk gelecek.

DAHA AZ ET

"Sağlıksız kilodaki" insan sayısının fazlalığı, "sağlık için gıda" trendini ön plana çıkaracak. Sera gazı salınımını azaltmak için başta "et" olmak üzere, bazı gıdalar daha az tüketilecek. Et doyurucu unsur olarak değil de tat veren katkı olarak kullanacak. Bu da hazır gıdaların daha sağlıklı ve çevreye daha az zarar verecek şekilde dizayn edilmesiyle olabilir. Yöresel gıda ürünleri tüketimde ön plana çıkacak.

'EVDE BAKIM YAYGINLAŞABİLİR'

Teknolojinin gelişmesiyle hastalıkların önlenmesi, teşhisi ve tedavisi kolaylaşacak, insanlar hastanelerde verilen çoğu hizmeti evde alabilecek. Evde hasta bakım hizmetleri yaygınlaşacak. Giyilebilir hasta takip ekipmanlarıyla hasta hakkında bütün veriler eş zamanlı doktorların önünde olacak.

Hastaların organ bağışı beklemesine gerek kalmayacak, 3D yazıcı teknolojisiyle üretilen organ, doku, kemik, hastalara şifa olacak. Küçük robotlar bazı ameliyatları bıçak kullanmadan birkaç dakikada yapabilecek.

'SIĞINMACILAR CEO OLABİLİR'

Ekonomik entegrasyonları başarıyla sağlanırsa Suriyeli gibi sığınmacılar, 2030'da kaldıkları ülkelerde üst düzey yönetici (CEO) gibi görevlerde bulunacak. Bu da ülkelerin ekonomisine büyük katkı sağlayacak.

Batılı ülkeler iklim değişikliğinden dolayı daha çok göçmen akınıyla karşı karşıya kalacak.

'İSLAM DÜŞMANLIĞI ARTARSA BATI KIRILIR'

Avrupa'nın göçmenlere karşı aldığı tavır ve ABD'nin 45'inci başkanı seçilen Donald Trump’ın Meksikalılar'a karşı söylemleri, insan haklarını tehdit olarak öne çıkacak. Batı'da "yabancı düşmanlığı, ırkçılık ve İslamofobi" yükselerek, Batının değerlerinin kırılma noktasına ulaşmasına neden olacak.

Mars'ın robotlarla keşfi devam edecek. NASA, 2030'a kadar insanları "kızıl gezegene" taşımaya hazır olacak.

WEF'in çalışmasında, İngiltere'nin AB'den ayrılma kararı ve ABD başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçi aday Donald Trump’ın elde ettiği zaferden sonra gelecekle ilgili tahminde bulunmanın kolay olmadığı da ifade edildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 16
  • adil 7 yıl önce Şikayet Et
    çin zaten batının kapitalistlerin köpegi olmuş..bence rusya oldugu yerde durur almanya bi nepze yukselir..gerisi boş..adamlar turkiyenin t sini bile almamış....bizde bulundugumuz konumu karursak yeter.
    Cevapla
  • ya Hakk 7 yıl önce Şikayet Et
    türkiyesiz bir dünya yok artık
    Cevapla
  • gunhan deniz 7 yıl önce Şikayet Et
    müslümanlar AB den başka ülkelere gitsin bakalım AB ne oluyormuş görelim işte MÜSLÜMANLAR gücünü kullanmalı. istenmediği yerde durmamalı
    Cevapla
  • Osmanlı 7 yıl önce Şikayet Et
    Almanya listede yer almaz bence Türkiye onun yerini alacak inşallah
    Cevapla
  • Turco 7 yıl önce Şikayet Et
    Güçlü olmasını istedikleri ülkeleri yazmışlar, Küresel Düzen sermayesini Çin'e taşıdı doğru ama Çin bir yoldan çıkarsa Çin'i de karıştırırlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle