Cafer Uzunkaya: İş beğenmiyoruz

İŞKUR Genel Müdür Yardımcısı Cafer Uzunkaya, istihdamla ilgili en büyük sorunun iş beğenmeme ve nitelikli iş gücü bulunmaması olduğunu söyledi.

Cafer Uzunkaya: İş beğenmiyoruz
Cafer Uzunkaya: İş beğenmiyoruz
GİRİŞ 10.11.2016 20:47 GÜNCELLEME 11.11.2016 07:27
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Adana'da İŞKUR'un 5'inci İstihdam ve İnsan Kaynakları Etkinliği yapıldı. Yaklaşık 100 firmanın iş ve staj başvurusunu kabul ettiği etkinlik, Çukurova Üniversitesi Balcalı Yerleşkesi'nde gerçekleştirildi. 

İSTİHDAM DIŞARIDA DÜŞTÜ, BİZDE ARTTI

Etkinliğe katılanlara seslenen İŞKUR Genel Müdür Yardımcısı Cafer Uzunkaya, dünyada 200 milyon işsizin bulunduğunu aktardı. 

2008'deki küresel ekonomik kriz sonrası dünya ekonomisinin küçüldüğünü, istihdam oranlarının azaldığını anlatan Uzunkaya, "2007-2015 arasında Avrupa Birliği bazında baktığımızda yüzde 1 istihdam düşüyor. Buna rağmen aynı süreçte Türkiye istihdam oranını yüzde 4.5 arttırdı. Bu çok sevindirici. Çünkü Türkiye bunu tüm oynanan oyunlara, hain girişimlere karşı ve bölgemizde süren iç savaşa rağmen başardı" diye konuştu.

"İŞ BEĞENMEME LÜKSÜMÜZ YOK"

Türkiye'de istihdamdan daha öte, iş beğenmeme probleminin bulunduğunu söyleyen Uzunkaya, "iş beğenmeme sorununun yanı sıra nitelikli iş gücü sorunu var. Rakamlar ortadadır. Adana'da da 80 bin işsiz görülüyor ama iş gücü piyasasının aktörleri de bize 40 bin çalışan ihtiyacı olduğunu söylüyor. Bu arkadaşlarımıza nitelikli iş gücü temin edemediğimizden dolayı iş yerlerimiz de atıl kapasite ile çalışıyor. Gerekli verimi alamıyoruz. İş arayan arkadaşlarımıza nitelik kazandırmamız gerekiyor. Biz bizzat iş başında eğitim programları uygulayarak arkadaşlarımızı nitelikli iş gücü haline getirmek için çalışıyoruz. Türkiye ekonomisini büyütmek zorunda" diye konuştu.

YORUMLAR 20
  • Misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    İşsiz bir elektrik mühendisiyim. iş görüşmelerine gidiyorum bütün niteliklerim tamam her konuda anlaşıyoruz bütün sorumluluk ve riskleri bana yıkıyor mesailerden ödeme yapamam diyor, sabah 8 akşam 8 , yol parası yok, yemek parası 175₺ maaş konusu açılınca 2.000₺ iş benim işim ama maaş benim maaşım değil Kira, yol, faturalar derken mutfak masrafıma bile para kalmıyor ki çocukları söylemedim bile şimdi benmi iş beyenmiyorum?
    Cevapla
  • Zfr 7 yıl önce Şikayet Et
    Üniversite mezunu birinr asgari ücret teklif edersen iş beğenilmez. 2-3 kişinin yapması gereken işi 1 kişiden beklersen iş beğenilmez. Çalışıp ay sonu maaşın bir kısmını elden aıp sgk primlerin eksik yatırılıyorsa iş beğenilmez.
    Cevapla
  • isci 7 yıl önce Şikayet Et
    Derlerrr derlerr iş beğenmiyor da derlerr birde öyle luksumuzde yokmuş patron 300 milyonluk son model arabasını fabrikanın önüne çekmesini biliyor sorsam benden fakir
    Cevapla
  • Boş insan 7 yıl önce Şikayet Et
    İş beğenmiyor değil insanlar üniversite okuyor aylık maliyeti 1500 mezun oluyor teklif edilen 1500 olmuyor bile 4 yılını veriyor ama karşılığını alamıyor sorun bu. İş beğenmiyor demek çözüm değil çözüm üreteceksin çözüm. Sayın C.Başkanımızı da hep sizler yanışttınız tam olmayan eksik bilgiler vere vere. 2 fabrikatör iyi desin diye mi yaptın bu açıklamayı gerçekten işsizliği merak ettiğin için mi bu da ayrı sorun?
    Cevapla
  • emekli 7 yıl önce Şikayet Et
    aylık 2000 tl verdinizde isemingirmedi bu millet asgari ücrete talim suroyeye yardım dediniz kendi halkımızı unuttunuz elbet yardım edilir ama herşeye zam geldi ev kiraları 750 den aşağı değil elektrik su doğalgaz telefon 300 en az yicek icece derken 250 de öle nerde bi adamın normal borçları giyecek vs alması iş yerinde ki yemek parası çoluk çocuğuna kitap harç parası sonra dersin iş begenmio yap 3000 tl bakam maaşı nasil biter issizlik
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle