Bakan açıkladı! İşsizlik maaşı artacak mı?

Çalışma Bakanı Müezzinoğlu, işsizlik ödeneğinin artırılması ve daha uzun süreli ödenmesi gibi talepler olduğunu belirterek, "Şu anda bu konuda bir çalışmamız yok" dedi.

GİRİŞ 04.11.2016 16:12 GÜNCELLEME 04.11.2016 18:42
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, işsizlik ödeneğinin artırılmasına yönelik çalışma olup olmadığı konusunda açıklama yaptı.

Bakan Müezzinoğlu, şunları söyledi: 

"Türkiye'de fonlarla ilgili Ak Parti dönemine kadar çok negatif bir algı vardı. Bu durum zaman zaman yeni fonlarla ilgili de güvensizlik algısı oluşturuyor. BES veya kıdem tazminatıyla ilgili fon konusunda da böyle suni şeyler oluşturulmak isteniyor. Korkularla bir yere gidemeyiz. Biz hukuki ve reel olarak işsizlik fonundaki süreçle güçlü bir yapı oluşturduk. Bu fonda şu anda 101 milyar lira birikti. Bu paranın nemalanması yani stokta duran değil daha iyi koşullarda nasıl büyütülür yönünde çalışmaları Maliye Bakanlığı ve Hazine ile yapıyoruz. Fondan şimdiye kadar 5 milyon işsizimiz faydalandı ve bunun karşılığında da toplam 13,6 milyar lira işsiz kalan kardeşlerimize ödendi. Bunun daha çok ödenmesi ve daha uzun süreli ödenmesi gibi talepler var. Şu anda bu konuda bir çalışmamız yok ama önümüzdeki dönemde olmayacağı anlamına da gelmez."

SGK'NIN KASASINA 22 MİLYAR LİRA GİRECEK

Müezzinoğlu, borçların yeniden yapılandırılması kapsamında bugüne kadar SGK'ya ne kadar başvurunun yapıldığı ve bu başvuruların beklentileri karşılayıp karşılamadığıyla ilgili olarak şunları kaydetti: 

"Bir defa çok büyük bir karşılık buldu. İyi bir kampanya oldu. SGK yapılandırma kampanyasını 25 Kasım'a kadar uzattı. Biz istiyoruz ki vatandaşımız devlete borçlu olup da sıkıntıya girmesin. Çünkü borç yıllar içinde katlanıp içinden çıkılmaz hale geliyor. Yeniden yapılandırma döneminde gerek Maliyeye olan borçlar gerekse SGK'ya olan borçlarda, bunların yapılandırmasında Maliye açısından da SGK açısında da beklediğimizden çok daha güçlü bir müracaat oldu. SGK olarak 67 milyar liralık yapılandırma portföyünün şu ana kadar yaklaşık 22 milyar lirasının yapılandırıldığını görüyoruz. Üçte bir oranını yakaladık. Ayın 25'ine kadar da bu rakamı inşallah yüzde 70'lere taşımış olacağız."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 5
  • cengiz kara 7 yıl önce Şikayet Et
    EYT konusundaki yapmış olduğu açıklamadan sonra kabinede görmek istemediğimiz bir vekildir vatandaşla dalga geçen vekil istemiyoruz...
    Cevapla
  • hahhah 7 yıl önce Şikayet Et
    çalışanların maaşlarını artırsanıza %3 zammı bu
    Cevapla
  • Mmmmm 7 yıl önce Şikayet Et
    Kıdem tazminatını bekliyoruz sayın bakanım ..
    Cevapla
  • komedi. 7 yıl önce Şikayet Et
    halkın isedigi hiçbir konuda çalışmanız yokki zaten. peki vekil maaşları artacakmı bu konuda bir çalışmanız varmı ?
    Cevapla
  • ben 7 yıl önce Şikayet Et
    halkın talebettigi hiçbir konuda çalışmanız yok. çok başarıı bir hükümet.
    Cevapla