Asgari ücretlilere maaş desteği yürürlüğe girdi

Asgari ücretlilerin maaşını vergi dilimi nedeniyle 1300 TL'nin altına düşürmemek için 'telafi' teklifi yapıldı. O teklif bugün yürürlüğe girdi.

Asgari ücretlilere maaş desteği yürürlüğe girdi
Asgari ücretlilere maaş desteği yürürlüğe girdi
GİRİŞ 28.10.2016 09:11 GÜNCELLEME 28.10.2016 09:19
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Asgari ücret, vergi dilimi nedeniyle ekim, kasım ve aralık aylarında bin 300 liranın altına düşüyordu. Aradaki farkı telafi etmeyi öngören düzenleme yürürlüğe girdi.

Resmi Gazete'de yayımlanan düzenleme, vergi diliminden dolayı ekim, kasım ve aralık aylarında ücretleri bin 300 liranın altına düşen bekar ve çocuksuz asgari ücretlilere vergi desteği içeriyor.

AGİ'YE İLAVE

Kanuna göre, bu üç ayda ücretlerin bin 300 liranın altına düşen kısmı, asgari geçim indirimine ilave edilecek. Böylece asgari ücretlilerin aylığı, söz konusu dönemde bin 300 liranın altında düşmeyecek.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 4
  • Hüseyin 7 yıl önce Şikayet Et
    Pek çok işyeri çalışanlarına agi ödemiyor kesiyor.Sırf çalışabilmek için insanlar sesini çıkaramıyor.Şikayette edemiyorlar.Bide böyle yapanlara bi çare düşünseler iyi olur.
    Cevapla
  • osman 7 yıl önce Şikayet Et
    Vergi dilimi nedeniyle memur maaşlarımızda düşme oluyor. Bizlerde askeri düzeyde maaş alıyoruz bizlerinkide düşmesin.
    Cevapla
  • kadir 7 yıl önce Şikayet Et
    kılıç aslan kardeşim osman bey memurcuk oldugundan dolayı asgari ücreti tam yazamamış, ayrıca osman bey maaşınız demişken aldıgınız ek ödemeler, yapılmayıpta alınan fazla mesailer ve diğer sosyal hak ödemelerinden de bahsetseydiniz.
    Cevapla
  • Kılıç Arslan 7 yıl önce Şikayet Et
    Asgari ücretli memur var da biz bilmiyoruz? Ayrıca asgari ücreti doğru yazamazken nasıl memur oldun?
    Cevapla