Hesap vermeden kaçanın mal varlığına el konulacak

Hükümet, Ceza Muhakemeleri Kanunu'nda bazı değişiklikler yapılması için TBMM'ye yasa tasarısı sundu.

Hesap vermeden kaçanın mal varlığına el konulacak
Hesap vermeden kaçanın mal varlığına el konulacak
GİRİŞ 26.10.2016 08:50 GÜNCELLEME 26.10.2016 08:50
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Hükümet, FETÖ soruşturmalarının hız kazanması; CMK ve bazı kanunlarda değişikliğe gitmesi için yasa tasarısı hazırlayarak TBMM'sine sundu. Önümüzdeki günlerde Adalet Komisyonu'nda ele alınacak olan düzenlemelerde en önemli maddelerden biri de ifadeye çağrılan şüphelinin tüm mal varlıklarına el konulabilecek. Hakkında soruşturması yürütülen şüphelilerin yapılan çağrıya rağmen ifade vermeye gitmemesi ve kaçak duruma düşmesi halinde uygulanacak.

KAYYUM ATANACAK

Malvarlığına el koyma işlemi, soruşturmaya konu suçlama ile orantılı olacak ve şüpheli savcılığa başvurarak ifade verene kadar devam edecek. El konulan mal ve alacakların idaresi ise mahkemece atanacak kayyum tarafından yapılacak.

Zaman aşımı önlenecek

Bu alınacak önlemle, şüphelinin ifade vermekten kaçınarak hakkındaki takibatı sonuçsuz bırakma çabası veya zaman aşımı nedeniyle soruşturmanın kapanması ihtimali ortadan kaldırılmış olacak.

CEZALAR ARTIYOR

Yasa tasarısında Adalet Bakanığı bünyesinde Alternatif Çözümler Daire Başkanlığı kurulacak. Bilişim dolandırıcılık yapanlara verilen hapis cezası 3 yıldan, 4 yıla çıkarılıyor. Kooperatif dolandırıcılığına 3 yıl, trafik magandalarına 2 yıl, fuhşa aracılık edenlere 3 yıl, cezaevine yasak eşya sokanlara ise 3 yıl hapis cezası verilebilecek.

YORUMLAR 1
  • Metin Tetik 7 yıl önce Şikayet Et
    17-25 Aralık ve sonrasında sayın cumhurbaşkanı medyaya servis edilen Bilal kasetlerinin ardından "biz hesabımızı Allah'a veririz" diyordu. Bunlara ne olacak ?
    Cevapla