İşadamı Sabahattin Tuncer vefat etti

Eyüp Sabri Tuncer Kolonyaları Kozmetik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Sabahattin Tuncer vefat etti.

İşadamı Sabahattin Tuncer vefat etti
İşadamı Sabahattin Tuncer vefat etti
GİRİŞ 23.10.2016 12:30 GÜNCELLEME 23.10.2016 13:48

Ünlü kolonya markalarından Eyüp Sabri Tuncer Kolonyaları Kozmetik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Sabahattin Tuncer, Ankara'da tedavi gördüğü hastanede vefat etti.

93 yaşındaki Tuncer, yaşa bağlı rahatsızlıkları nedeniyle 10 gün önce hastaneye kaldırılmıştı. Tuncer'in cenazesinin, İkindi Namazı'nın ardından, Cenaze Namazı'ndan sonra Mamak Ortaköy Mezarlığı'nda defnedileceği açıklandı.

SABAHATTİN TUNCER KİMDİR?

Evli ve iki çocuk babası Tuncer, yaklaşık 100 yıldır bir Ankara markası olarak iş yaşımındaki yerini koruyan Eyüp Sabri Tuncer Kolonyalarının  Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı yürütüyordu.

Tuncer, Anadolu Ajansı'na 2007'de verdiği bir röportajda, babası Eyüp  Sabri Tuncer'in ısrarıyla 1960'lı yıllarda işin başına geçtiğini anlatmıştı.

Kolonyanın nasıl yapıldığını inceleyen, üniversite öğretim üyeleriyle  görüşüp, laboratuvarlarda çalışan ve formüller bulan Sabahattin Tuncer, kolonya  esansını kendi üretmeye başladı.

Kolonya devinin ikinci kuşağının temsilcisi Sabahattin Tuncer,  Türkiye'nin ilk esans formülünü yapan kişisi olarak tanınıyordu ve narenciye çiçeklerinin kokusunu ilk çıkaran kişi olma unvanına da sahipti.