ASKON'dan Musul ve Dicle açıklaması

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Mustafa Koca, Musul Operasyonu ve Dicle Kalkanı Harekâtı hakkında açıklamalarda bulundu.

ASKON'dan Musul ve Dicle açıklaması
ASKON'dan Musul ve Dicle açıklaması
GİRİŞ 21.10.2016 14:36 GÜNCELLEME 21.10.2016 14:36

Topraklarında DEAŞ ve PKK Terörü yaşayan Türkiye’nin, sınırlarının bir adım ötesinde yaşanan gelişmelere kayıtsız kalamayacağını belirten ASKON Başkanı Mustafa Koca, “ Geçmişten edindiğimiz tecrübeler bize göstermektedir ki, Türkiyesiz, Ortadoğu’da atılacak her bir adım kaos demek, göç demek, parçalanma demektir. Bu nedenle Türkiye’nin olmadığı masadan barış çıkmaz, güven çıkmaz, birlik çıkmaz” dedi.

“Türkiyesiz Asla Olmaz”

Geçmişten bugüne edindiğimiz tecrübeler bize şunu açıkça göstermiştir ki, Türkiyesiz, Ortadoğu’da atılacak her bir adım kaos demek, göç demek, parçalanma demektir. Bugün gelinen nokta bunu açıkça ortaya koymaktadır. DEAŞ’ın yüzbinlere varan teröristlerini dün göremeyip, Suriye’ye, Irak’a yerleştirenlerin bugün DEAŞ bahanesi ile yapmaya çalıştıkları ortadır. Türkiye’siz oturulacak masadan çıkacak sonuç ancak ve ancak kaostan başka bir şey olmayacaktır. Türkiye’nin olmadığı masadan barış çıkmaz, güven çıkmaz, birlik çıkmaz.

"Türkiye’nin Kayıtsız Kalması Düşünülemez”

Topraklarında DEAŞ ve PKK Terörü yaşayan Türkiye’nin sınırlarının bir adım ötesinde yaşanan gelişmelere kayıtsız kalması düşünülemez. Fırat Kalkanı Operasyonu’nda olduğu gibi, Türkiye Musul Operasyonlarında yeralmalı, Dicle Kalkanı ile de sınırlarını güvene alabilecek her türlü tedbiri almalıdır.

"Kararlı Bir  Şekilde Ülkemizin Yanındayız"

Yarının Büyük Türkiye’si için, yaşanılabilir ve güven veren bir ülke için Türkiye’nin bekası için bugün alınacak kararlar çok önemlidir. Bu bakımdan Türkiye’nin menfaatleri doğrultusunda alınacak her türlü kararın ve uygulamanın yanında olduğumuzu belirtmek isteriz.