Yalçın: Musul bizim sınırımızdır

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, 'Musul operasyonuyla ilgili ''Okyanus ötesinden orada dizayn yapmaya çalışanlara müsaade edilmemelidir.'' dedi.

Yalçın: Musul bizim sınırımızdır
Yalçın: Musul bizim sınırımızdır
GİRİŞ 18.10.2016 17:10 GÜNCELLEME 18.10.2016 17:10

Sağlık-Sen tarafından düzenlenen ‘Sağlıklı Toplum, Sağlıklı Gelecek’ sempozyumunda konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Musul bizim sınırımızdır, okyanus ötesinden orada dizayn yapmaya çalışanlara müsaade edilmemelidir. Bu konuda toplumsal destek Türkiye’nin arkasındadır. Musul konusu yabana atılacak bir konu değildir, Musul, kilit taşıdır” dedi.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Memur-Sen Konfederasyonu’na bağlı Sağlık-Sen’in Ar-Ge birimi Stratejik Araştırmalar Merkezi (SASAM) tarafından organize edilen, “Sağlıklı Toplum, Sağlıklı Gelecek” sempozyumunda konuştu.

Memur-Sen’in Türkiye’deki sendikacılık anlayışını kavga zemininden, akademik zemine taşıdığını, yaptığı çalışmalarla da bunu kanıtladığını ifade eden Yalçın, “Sağlık-Sen marka çalışmalarıyla üzerine düşen görevi yerine getirmeyi sürdürüyor.

Konfederasyonumuz, sendikacılığı, kavga zemininden çıkararak akademik hizmet sendikacılğı diyerek yeniden tanımlamıştır. Kuruluş hikayemiz erdemli bir sendikal duruşu arayan ve bunu ancak kendisinin takdim edebileceği özgüveniyle başlamıştır. Sağlık-Sen de bu çalışmasıyla bir kez daha göstermiştir ki, akademik sendikacılığımız hızla sürüyor” şeklinde konuştu.

SENDİKACILIĞA KALİTE KATTIK

Memur-Sen olarak nitelik kokan çalışmalara imza attıklarını belirten Yalçın, tenkit kolaycılığına kaçarak sadece eleştirmekle kalmadıklarını, terlemeyi ve sorumluluk almayı tercih ettiklerini sözlerine ekledi. Yalçın sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Biz sendikacılıkta yeni bir çığır açmak için yola çıkmış bir kadroyuz.

Sendikacılığı sadece sloganlara hapseden ve dar alanlarda kör dövüşüne döndüren, şiddetin, anarşizmin, vandalizmin merkezi haline getirilen, korsan gemilerin limanı olarak adlandırılan bir uğraş alanı olmaktan çıkaran ve ona bir kalite kazandıran, vizyon katarak toplumla buluşturan bir kadroyuz.”