Ukrayna'dan Türk Akımı açıklaması

Rus doğalgazını Ukrayna’yı göz ardı ederek, Türkiye üzerinden Avrupa’ya taşıyacak Türk Akımı boru hattı projesi için İstanbul’da imzaların atılması, Ukrayna’da geniş yankı buldu.

Ukrayna'dan Türk Akımı açıklaması
Ukrayna'dan Türk Akımı açıklaması
GİRİŞ 11.10.2016 21:36 GÜNCELLEME 12.10.2016 00:51
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Geçtiğimiz aya kadar Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi olarak görev yapan Serhiy Korsunskiy, Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin'in İstanbul'a gerçekleştirdiği ziyarette iki ülke hükümetleri arasında imzalanan Türk Akımı anlaşmasının Ukrayna'yı büyük zarara uğratabileceğini söyledi. 

UKRAYNA'YI ZORA SOKACAK

Ukrayna'nın Eski Ankara Büyükelçisi Korsunskiy, Ukrayna'daki 'Denö' gazetesine verdiği demeçte, Türkiye ile Rusya hükümetleri arasında imzalanan boru hattı anlaşması çerçevesinde Türk Akımı Hattı'nın 2019 yılına kadar tamamlanmasının ve yılda 16 milyar metreküp doğalgaz akışının hedeflendiğine değindi. Korsunskiy bu durumun, Ukrayna'nın Rus doğalgazının Avrupa'ya ihracında transit ülke olma özelliğini büyük ölçüde azaltacağını ifade etti. Projenin gerçekleşmesi halinde Ukrayna'nın yılda 16 milyar metreküp doğalgazın transferinden mahrum kalacağını ifade eden Korsunskiy, bu nedenle Ukrayna'nın bu konuda “aktif çaba göstermesi" gerektiğini belirtti. 

"TÜRK AKIMI İÇİN NE RUSYA'DA NE TÜRKİYE'DE O TEKNOLOJİ YOK"

Projenin hayata geçmesinin önünde bazı engeller olduğuna değinen Korsunskiy, projenin Karadeniz'in derin noktalarına boru hatlarının döşenmesini öngördüğünü, oysa ne Rusya'da ne de Türkiye'de bu teknolojinin olmadığını, bu projeyi gerçekleştirebilecek Avrupalı firmaların ise, Rusya'ya yaptırımlar uygulanmasından ötürü kara listeye alınmayı göze almalarının düşük bir olasılık olduğunu dile getirdi. Korsunskiy, iki ülke liderinin önümüzdeki yıl serbest ticareti gerçekleştirmeyi hedefledikleri yönündeki açıklamalarının da Ukrayna açısından iyi bir haber olmadığını kaydetti.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 24
  • Canım Vatanım 7 yıl önce Şikayet Et
    Allahın izni ve inayetiyle Canım Türkiyem süper güç olacak.
    Cevapla
  • Ercan 7 yıl önce Şikayet Et
    Rusya ile iş yapmamiz sadece ukranyanin degil dünya da çoğu ulkenin hosuna gitmiyor .
    Cevapla
  • Levent 7 yıl önce Şikayet Et
    Hedef boru dosemekse bu konuda bize guvenin:)))
    Cevapla
  • yakup ... 7 yıl önce Şikayet Et
    Ukraynalı dostumuz japon müttefiklerimizi göz ardı ederek konuşmuş evet rusya ve türkiyede bu teknoloji yok fakat japonlara yaptırırız :P
    Cevapla
  • ulaaa cahil 7 yıl önce Şikayet Et
    sen neyin kafasini yasiyorsun kocum? bizim hangi projeleri bitirip hizmete actigimizdan haberin yok galiba biraz arastir bakalim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle