Yıldırım'dan liderlere 'uygun fiyat' mesajı

Başbakan Binali Yıldırım, İstanbul'da düzenlenen 23. Dünya Enerji Kongresi'nde konuştu. Yıldırım, enerji üreten ülkeleri fiyat konusunda uyardı.

Yıldırım'dan liderlere 'uygun fiyat' mesajı
Yıldırım'dan liderlere 'uygun fiyat' mesajı
GİRİŞ 10.10.2016 14:14 GÜNCELLEME 10.10.2016 16:02
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

İstanbul'da düzenlenen 23. Enerji Kongresi'ne Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev de katıldı. Kongrede kürsüye çıkan Başbakan Yıldırım, petrol üreten ülkelere 'uygun fiyat' mesajı gönderdi.

Yıldırım, ''Enerji olimpiyatları, İnşaallah, bizi enerjinin kullanımıyla daha güçlü, enerjinin kullanıcılara erişimi bağlamında çok daha hızlı yapsın. Ancak fiyatlar bağlamında çok yükseğe çıkmayalım, istikrarı sürdürelim. Herhalde hepimizin ortak temennisi ve beklentisi budur.

'ULUSAL ÇIKAR OLDU'

Enerji arzının güvenliği, çeşitliliği ve enerji kaynaklarına güvenli, makul sayılacak fiyatlarla erişim her ülke için artık bir ulusal çıkar ve güvenlik konusu haline gelmiştir. Bu itibarla, mesele sadece ülke içi ekonomik dengeleri, ekonomik büyüme, refah ve sürdürülebilir kalkınma dinamikleri değil, devletler arasındaki ilişkilerin doğasını, ittifak ilişkilerini, dış politika tercihlerini, savunma politikalarını, kısaca bölgesel ve dünya barışını etkileyecek bir nitelik kazanmıştır. Bu bağlamda enerji, güvenlik, refah ve barışın bölünmezliği bağlamında tartışılmaz bir olgu haline gelmiştir.'' dedi.

'DÜNYADA İKİNCİ SIRADAYIZ'

Türkiye'nin enerji tüketimine de değinen Yıldırım, şöyle konuştu:

"OECD ülkeleri içinde geçtiğimiz 10 yıllık dönemde enerji talep artışının en hızlı gerçekleştiği ülke Türkiye'dir. Enerji sektöründeki büyümede dünyada Çin'den sonra 2. ülke konumundayız.

Dünya ortalamasının neredeyse 3 katı hızla artan enerji talebimizin 2023 yılındaki ihtiyacı şu anki kapasitemizin 2 katı olacaktır. Bu nedenle Türkiye, küresel enerji güvenliğinin geliştirilerek sürdürülebilir, kapsayıcı ekonomik büyümenin temeline yönelik çalışmalara kararlılıkla katkı sunmaya devam edecektir."

YORUMLAR 4
  • Joker 7 yıl önce Şikayet Et
    Enerjiki talebin artması çok iyi görmüyorum. Dünya 5 den büyüktür diyoruz. Enerjide %75 dışa bağımlıyız. Bu oranı azaltmassak gelişmekte ülke olarak hep kalırız. Yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanmalıyız. Dış bağımlılığı azaltıp enerji talebimizi karşılamalıyız. Bu yüzden musul,12 ada yani lozanda kaybettiklerimizi geri kazanmalıyız.
    Cevapla
  • Mg1907 7 yıl önce Şikayet Et
    Allah yolunuzu acik etsin Sayin Basbakanim
    Cevapla
  • Kredi 7 yıl önce Şikayet Et
    Bankalar da kredi verecek mi?
    Cevapla
  • ertuğrul gazi 7 yıl önce Şikayet Et
    hadi hayırlısı güzel ülkem ,hainlerin temizlendiği günü iple çekiyoruz,güçlü ülke güçlü Türkiye olsun sloganımız
    Cevapla