FETÖ'den devlete geçen taşınmazların bilançosu

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, FETÖ'ye ait okul, yurt ve vakıfların içerisinde olduğu toplam 15 milyar liralık taşınmazın devlete geçtiğini bildirdi.

FETÖ'den devlete geçen taşınmazların bilançosu
FETÖ'den devlete geçen taşınmazların bilançosu
GİRİŞ 07.10.2016 21:35 GÜNCELLEME 08.10.2016 09:17
Bu Habere 64 Yorum Yapılmış

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, gazete, televizyon ve haber ajanslarının Ankara temsilcileri ile İller Bankası (İLBANK) tesislerinde bir araya geldi. 

15 MİLYAR LİRALIK TAŞINMAZ DEVLETE GEÇTİ

Kanun Hükmünde Kararnamelerle Tapu Kadastro'da el konulan taşınmazların son durumlarına ilişkin bilgileri paylaşan Özhaseki, şunları kaydetti:

"Maliye hazinesine şu ana kadar 3 bin 333 adet taşınmaz kaydoldu. Vakıflar Genel Müdürlüğüne de 2 bin 86 adet taşınmaz devroldu. Kanun Hükmünde Kararnameye girmeyen ola ki gözden kaçabilecek taşınmazlar bir anda yok edilmesin diye arkadaşların dikkatleri sayesinde, bin 176 adet taşınmaz yakalandı. Bütün bunlar şu anda devletin uhdesine geçmiş oldu.

Ayrıca idari ve adli mercilerce de 155 bin adet taşınmaz bloke edildi. Yani MASAK'tan ve mahkemelerden taşınmazların üzerine bloke işlemi için gelen yazılar oluyor. Bütün bunların ortalama değerini arkadaşlarımız hesapladılar. Şehirlerden gelen rakamları topladığımızda FETÖ örgütüne ait yurt, okul, vakıf, gayrimenkul vesaire toplam değeri 15 milyar lira civarında." 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 64
  • Ali Asker 7 yıl önce Şikayet Et
    Hay dan geldik Hu ya gideriz ElhamdulÊllah
    Cevapla
  • efsane 7 yıl önce Şikayet Et
    Allahın adaletine sual olmaz
    Cevapla
  • Fehmi 7 yıl önce Şikayet Et
    Himmet malı devlet malı oldu. Helali hoş olsun.
    Cevapla
  • wanlı 7 yıl önce Şikayet Et
    bu olay halkın Allah rızası için birilerine bilmeden zekat sadaka fitre verdiklerinin Allah tarafından kabul edildiğinin göstergesidir bence Allah en iyi plan yapandır
    Cevapla
  • Erzurumlu 7 yıl önce Şikayet Et
    En güzel açıklama olmuş
    Cevapla
  • BÜLENT DUMAN 7 yıl önce Şikayet Et
    devletin malıydı geri döndü
    Cevapla
  • yasin 7 yıl önce Şikayet Et
    milletin malı millete gitti Allah razı olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle