Toplu ödemede hemen emekli olma yolu açıldı

Borcu nedeniyle emekli olamayanlara hemen emekli olma yolu açıldı. Söz konusu durum hem Bağ-Kur hem de SSK'lılar için geçerli.

Toplu ödemede hemen emekli olma yolu açıldı
Toplu ödemede hemen emekli olma yolu açıldı
GİRİŞ 01.10.2016 15:26 GÜNCELLEME 01.10.2016 15:47
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Borcu nedeniyle emekli olamayan yüz binlerce Bağ-Kur ve SSK'lıya hemen emekli olma yolu açıldı. Borcun faizi silinecek ve isteyenler ana paraya 36 aya kadar taksit yaptırabilecek. Erken emekliliğe giden yol şöyle ilerliyor:

Bu fırsattan yararlanma şartları neler?

Sabah'tan Faruk Erdemin haberine göre; Öncelikle yaş, yıl ve prim günü şartlarının tamamlanmış olması gerekiyor. Buna rağmen 30 Haziran 2016 itibarıyla borcu olduğu için emekli olamayanlara bu fırsat sunulacak. Şartları tamamlamak için doğum ya da askerlik borçlanması ve ihyadan da yararlanmak mümkün.

Borç nasıl ödenecek?

Bunun iki yolu var. Öncelikle 31 Ekim'e kadar SGK'ya giderek borcunuzu yapılandırabilir ve taksitlendirebilirsiniz. Taksitler bitince emekli olursunuz. Peşin ödeme seçeneğiyle emekli olursunuz. Doğum ve askerlik borçlanması ise hemen yapılıyor.

YORUMLAR 10
  • ali gerekli 7 yıl önce Şikayet Et
    yanlış bilgi var açın 6736 sayılı kanunu okuyun bağkur kaydını donduranlar bu yapılandırmadan yararlanamıyor çok çiftçi 15 yılı doldurduğu için borç çoğalmasın diye ya sigortaya geçti yata dondurdu bunlar malesef yararlanamıyor 2014 yılında çıkan kanunda yararlanıyordu kanunu yapanlar köylünün ne çektiğini bilmiyorlar
    Cevapla
  • Misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    Annem 61 yaşında bir çifçi nine 80 bin borç çıkmış hani faiz afı 2013 te 32 bin tl emeklilik 2016 da 80 bin insaf
    Cevapla
  • cem 7 yıl önce Şikayet Et
    bu emekli sistemi er gec cökecek türkiyede gelip emekli birolari AB ülkelerinde acip 20000 bin eiro 25000 bin euroya insanlari emekli yaptiniz örnek ülke almanya gözleri doymayan vatandas 1500 euro 20000 bin euro emekli aliyo birde bu bögazi doymayani TC emekli yapmissiniz türkiyedekide 300 400 euro emekli aliyo birde müslümansiniz sizin müslümanliginiz batsin doymayanlar.
    Cevapla
  • Fatih 7 yıl önce Şikayet Et
    Yanlış yönlendirme var. Bu durum bağkurlu için. Sgk da askerlik ve doğum harici ne borçlanma var ne de ödemesi.
    Cevapla
  • hamido 7 yıl önce Şikayet Et
    burda ab ülkelerindekilere sesleniyom cüft emeki alanlar mal mülk sahipleri sözde müslüman deyip gecinenler. mevlan celaletini romi nediyo, ne kadar zengin olsan ancak yiyebilecegin kadar yersin. denize testiyi daldirsan alabilecegi kadar su alir gerisi kali. yau ab ülkeleride calisiyosunuz orda emekli aliyosunuz birde milyeci devltci milli irade diyenler siz bir hic siniz. bana göre devletini miletini düsünen israyil halki.
    Cevapla
  • NECMETTİN sezer 7 yıl önce Şikayet Et
    sgk lı olanlar nasıl yani günleri eksik olan yaşı dolmuşsa bu eksik günlerini ödeyip emekli olabileceklermi acaba tam net söyleseler vatandaş faydalansın
    Cevapla
  • hakan er 7 yıl önce Şikayet Et
    yaşa takılanlar ne olacak
    Cevapla
  • can 7 yıl önce Şikayet Et
    yaşını beklicen hayret bisey nasıl bi soru bu
    Cevapla
  • mertcan 7 yıl önce Şikayet Et
    durmak yok beklemeye devam
    Cevapla
  • c.ş 7 yıl önce Şikayet Et
    yaşını bekleyecek :)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle