Türkiye, uluslararası havacılıkta yönetime aday

Türkiye, Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü'nde konsey üyeliği için hazırlanıyor. Bakan arslan, 44 ülkenin Türkiye2ye destek verdiğini söyledi.

Türkiye, uluslararası havacılıkta yönetime aday
Türkiye, uluslararası havacılıkta yönetime aday
GİRİŞ 01.10.2016 11:23 GÜNCELLEME 01.10.2016 12:20
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Kanada'daki ICAO Genel Kurul Toplantsı'nda, Türkiye'nin, konsey üyeliğine adaylığını açıklayacağını belirtti.

'DÜNYA HAVACILIĞINI YÖNETEN ÖRGÜT'

ICAO'nun yönetimini sağlayan 36 üye ülkeden bakan düzeyinde katılımla yapılan toplantıda, Türkiye'nin son 14 yılda havacılıkta kaydettiği gelişimi anlatacağını belirten Arslan, ICAO’ya en fazla katkıda bulunan ülkelerden birinin Türkiye olduğuna işaret etti. Bakan Arslan, toplantıda Türkiye'nin, dünya havacılığını yöneten Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü'nün konsey üyeliğine adaylığını açıklayacağını bildirdi.

Toplantı sonrasında ICAO yönetimine ve tüm katılımcılara Türkiye Resepsiyonu verileceğini belirten Arslan, genel kurulun ardından ayrıca konsey üyesi bakanlarla ikili görüşmeler yapılıp, Montreal'deki Türk vatandaşları ve dernek temsilcileriyle bir araya geleceğini kaydetti.

'44 ÜLKE TÜRKİYE'Yİ DESTEKLİYOR'

Türkiye'nin 1977, 1980 ve 1983 yıllarında konseye üye olmak için girişimlerde bulunmasına karşın, seçimlerde oyların bölünmesi nedeniyle sonuç alınamadığını anlatan Arslan, "Bu yıl Avrupa Sivil Havacılık Konferansı üyesi 44 üye ülke tarafından Avrupa'nın 8 adayından biri olarak Part 3'ten Türkiye’nin aday olmasına karar verildi." diye konuştu.

HAVACILIK KURALLARINI OLUŞTURAN ÖRGÜT

Türkiye'nin de kurucularından olduğu ICAO, uluslararası sivil havacılığa ilişkin küresel standart ve tavsiyeler belirleyen Birleşmiş Milletler ihtisas örgütü olarak görev yapıyor. 

1944'te imzalanan Şikago Sözleşmesi uyarınca, 1947'de Kanada-Montreal'de kurulan ICAO, tüm dünyada uçuş güvenliği ve sivil havacılığın sürdürülebilirliğini sağlamak amacıyla kuralları oluşturan kuruluş konumunda bulunuyor.

YORUMLAR 7
  • Bdr 7 yıl önce Şikayet Et
    DK VATANDAŞ sağıma soluma baktım ne gördüm biliyormusun thy nin bu örgütlere girmeden akıllı yatırım stratejileriyle şu anki yere geldiğini ve bunu anlamayan bilmeden ahkam kesen İCAO ya girdikten sonra rota sıkıntısı geleceğini sana mil dayatması yapacaklarını karsiligindada üç beş yolcu katkısı yaptıklarini söyleyeceklerini gordum.Baska ne gördüm onu da söylemeyim ayıp olmasın kendi fikirlerini yaz tabi üretiyorsa
    Cevapla
  • Boztepe52 7 yıl önce Şikayet Et
    Almanyada yasan. Biri olarak bilakis milli hava yolumuzdan bilet fiatlarini bir daha gözden germelerini önemle rica ediyorum bilakis Türkiyede cenazemiz olunca bir darbede. Biletten yiyoruz
    Cevapla
  • hyr 7 yıl önce Şikayet Et
    dünyanın en merkez ülkesi türkiye. en ekonomik uçuşlar türkiye aktarmalı olanlardır. daha bu avantajı kullanamzsanız ne diyelim ki?
    Cevapla
  • Bedri 7 yıl önce Şikayet Et
    Yani bu gavur hacli örgütlerine girmek için neden yirtinirlar anlamak mümkün değil arkadaş yahu
    Cevapla
  • DKVatandas 7 yıl önce Şikayet Et
    Dunyada 6-7 mia. insan yasiyor, sen zannediyorsunki, adem ile havvadan baska kimse yoktur dunyada uyan, kafani kaldir bir sagina soluna bak!
    Cevapla
  • Bir Dost 7 yıl önce Şikayet Et
    Ha ha ha, hiç güleceğim yoktu. Haçlılar bize birşey verecek diye umutlananlar mı var?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle