Türkiye birkaç yıl içinde bunu başarırsa şaşırmam

IEA İcra Direktörü Birol, Türkiye'nin birkaç yıl içinde Avrupa'nın en büyük elektrik kapasitesine sahip ülkelerinden birisi olabileceğini söyledi.

Türkiye birkaç yıl içinde bunu başarırsa şaşırmam
Türkiye birkaç yıl içinde bunu başarırsa şaşırmam
GİRİŞ 30.09.2016 18:20 GÜNCELLEME 01.10.2016 01:06
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) İcra Direktörü Fatih Birol, Türkiye'de son dönemde elektrik kapasitesinin ciddi şekilde arttığını belirterek, "Türkiye birkaç yıl içinde Avrupa'nın en büyük kapasiteye sahip dört veya beşinci ülkesinden biri olursa hiç şaşırmam." dedi.

Birol, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'ın katılımıyla düzenlenen Uluslararası Enerji Ajansı'nın Türkiye raporunun tanımını programında konuştu.

"TÜRKİYE BİRKAÇ YIL İÇİNDE BUNU BAŞARIRSA ŞAŞIRMAM"

Birol, ülkede elektrik kapasitesinin son dönemde ciddi şekilde arttığını belirterek, Türkiye'nin birkaç yıl içinde Avrupa'nın en büyük kapasiteye sahip dördüncü veya beşinci ülkesinden biri olursa hiç şaşırmayacağını kaydetti.

Türkiye'de enerji talebinin arttığını dile getiren Birol, ülkenin her yıl 20 milyar dolar civarında yatırıma ihtiyaç duyduğunu söyledi.

Dünyada sıvılaştırılmış doğalgaz ticaretinde fırsatların arttığını anlatan Birol, "Türkiye'nin dikkatle buna eğilmesi ve bundan nasıl faydalanacağını incelemesi önemlidir." diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 7
  • vedat 7 yıl önce Şikayet Et
    özel DAPITIM ŞİRKETLERİ YEK kurulumundan çıkarılmalı. adamlar RÜŞVETLE YEK projeleri geçiriyorlar. bu işe sadece DEVLET KURUMLARI DAHİL OLMALI
    Cevapla
  • Yusuf 7 yıl önce Şikayet Et
    3 tarafı denizlerle her bir memleketi akarsular ile çevrili bir ülkede En pahalı tüketimi hayati ihtiyaç olan Elektrik. Evet Elektrik üretmeyi değil de Eletrik fiyatını ucuzlatır bunu başarırsa ben o zaman şaşırırım
    Cevapla
  • metin 7 yıl önce Şikayet Et
    Bütün insanlar ve cinler,toplansa Rabbim istemedikten sonra kimse zarar veremez allahin dediği olur biz reise dua edelim yeter ye rahman sen reisimizi koru onu muzaffer eyle tüm müslüman aleminin ona ihtiyaci var.aminnnn.
    Cevapla
  • Asaf 7 yıl önce Şikayet Et
    Madem öyle şu elektirik faturası fiyatlarını düşüründe bunun için sevinelim
    Cevapla
  • Mustafa 7 yıl önce Şikayet Et
    Allahın izniyle Büyük ve Güçlü Türkiye kuruluyor.Dünyaya adalet nedir göstereck.Osmanlı gitiğinden beridir bölgemizde, hatta dünyada huzur yok.Allah yar ve yardımcın olsun REİS.Yolun açık olsun.Tuzak kuran içteki hainlere,dıştaki şer güçlere fırsat vermesin.Rıza Tevfik Bölükbaşının Abdülhamit Hanın Ruhaniyetinden İstimdad şiirini okuyup REİS e dua edelim.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle