Cepte yerli üretimle ihracat atağına kalktı

Türkiye’de yerli cep üretimine soyunan Oxiron, ihracat atağına da kalktı.

Cepte yerli üretimle ihracat atağına kalktı
Cepte yerli üretimle ihracat atağına kalktı
GİRİŞ 28.09.2016 07:02 GÜNCELLEME 28.09.2016 07:02
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Oxiron Mobile Türkiye Genel Müdürü Serkan Demirtaş, talebe göre ayda 175 bin adetlik üretim yapabilecek durumda olduklarını belirterek, “Şu anda kanalımızı oturtuyoruz. İlk etapta E-ticaretsiteleri, bayi kanalı ve teknoloji marketler üzerinden satış düşünüyoruz. Operatörlerle de işbirliği yapmak istiyoruz. Pazardan yüzde 2’lik pay alma isteğimiz var. Bu da ayda 30 bin adetlik cep telefonu satışına denk geliyor” diye konuştu.

İç pazarda büyümeye çalışırken bir yandan da ihracat atağına kalkacaklarını kaydeden Demirtaş, “Türki Cumhuriyetler ilk hedefimiz. Bunun da ilk adımını gerçekletirdik. Azerbaycan’a ihracat yapıyoruz. Bir hafta içinde Azerbaycan’a ilk parti ürünlerimizi gönderiyoruz. Türkiye’de üretilen telefonlar ilk aşamada Almanya ve Türki Cumhuriyetlerine gönderiliyor” bilgisini verdi.

Demirtaş, yüzde 60’la Türkiye’de yerlilik oranı en yüksek üreticilerden biri olduklarını da vurgulayarak, cep telefonlarının  mühendislik ve yazılım desteğini Almanya’dan alarak Türkiye’de ürettiklerini kaydetti.

HER YIL 4 MODEL
4.5G destekli Oxiron X5 modelinin üretimini burada yapan firma, yeni model olarak da X4’ü getirdi. Oxiron, her yıl pazara dört yeni model sunmayı hedefliyor. Fiyat performans odaklı ürünler ile pazarda yerini almayı planlayan Oxiron, 1000 TL altı telefonlar ile teknoloji marketlerde ve bayilerde kullanıcı ile buluşacak.

KAYNAK: MİLLİYET
YORUMLAR 4
  • Kemal 7 yıl önce Şikayet Et
    Artık Türkiye yerine Tayvan'da teşkilatınızı kurarsanız TUSKON Yazısı değişmez, ikiside "T" harfi ile başlıyor, Ama Türkiye'deki tüm mal varlığınıza el koyulması gerekiyorki işte o zaman orada hammallıkla ılgili işlerde çalışmanız gerekiyor.
    Cevapla
  • Teknoloji 7 yıl önce Şikayet Et
    1)Yerli üretim yapılıyorsa şirket ismi yabancı seçilmemeliydi. 2)Şirket isminin yabancı oluşu, Türkçe olarak nasıl okunacağı ise soru işareti. 3) X işareti Türkçe alfabesinde yer almamasına rağmen yinede marka isminde seçilmiş. 4)Yazılım desteği niçin Almanya'dan seçildi (Almanya'nın casusluk yaptığını bildiğiniz halde). 5)Yerli üretime destek veririz ancak marka isminin kesinlikle okunaklı, akılda kalıcı, Türkçe karakter içeren bir isim olmalı.
    Cevapla
  • ahmet 7 yıl önce Şikayet Et
    yazilim ve muhendislik baska yerden aldiktan sonra bi kiymeti yok cok sacma.hemde tlfonun ismi hic hos degil
    Cevapla
  • Osm 7 yıl önce Şikayet Et
    İsim hiç hoş değil. türk malı olduğunu belli etmesi lazım çok fazla kaliteli olması lazım ki bir anda dikkatleri üzerine çeksin.
    Cevapla