Kamuda yeni dönem! Tüm memurları ilgilendiriyor

İşini aksatan, FETÖ örneğinde olduğu gibi ülkeye ihanet eden memurlar için OHAL düzenlemelerine ihtiyaç duyulmadan, gerekli görüldüğünde işine son verilecek.

Kamuda yeni dönem! Tüm memurları ilgilendiriyor
Kamuda yeni dönem! Tüm memurları ilgilendiriyor
GİRİŞ 27.09.2016 08:47 GÜNCELLEME 27.09.2016 17:05
Bu Habere 69 Yorum Yapılmış

Hükümet, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası devlette yuvalanmış terör örgütü FETÖ mensuplarının temizlenmesi için yürüttüğü operasyonun kapsamını genişletti. Buna paralel olarak kamu personel rejimindeki statü, ücret, çok başlı yönetim başta olmak üzere sistem açığını da kapatacak adımlar atıyor. Sabah'tan Hazal Ateş'in haberine göre, yeni dönemde kamu kurumlarında garantili iş dönemi yerine esnek bir yapı öngörülüyor. Esnek çalışma modelinin bütün kamu kurum ve kuruluşlarında yaygınlaştırılması hedefleniyor.

OHAL DÜZENLEMELERİNE GEREK OLMAYACAK

İşini aksatan, FETÖ örneğinde olduğu gibi ülkeye ihanet eden memurlar için OHAL düzenlemelerine ihtiyaç duyulmadan, gerekli görüldüğünde işine son verilecek. Kamu kurumlarında personel planlaması yapılırken, kurum içi ve bölgeler arası personel dağılımı da yeniden düzenlenecek. Kritik bölge, illerde vatandaşa doğrudan hizmet verilen noktalardaki personel açığı da giderilecek.

YENİ KRİTERLER GETİRİLİYOR

İkinci tarama sonrası örgütle doğrudan bağlantılı olmayanların mağduriyetleri de giderilecek. Emniyet, istihbarat birimlerinin hazırladığı riskli isimler listesi dikkate alınırken, incelemelere ilişkin yeni kriterler belirlendi. Bank Asya, FETÖ okulları, sendika, bağış, sosyal medya hesapları, ortak-kesin kanaat, BYLock gibi parametrelerde temel kriterler tespit ediliyor. Bakan Müezzinoğlu, SABAH'a yaptığı değerlendirmede, "Örgütle hiçbir bağlantısı yok ama Bank Asya'dan konut kredisi kullanmış. Bu suçlu olması için bir neden değil. Ancak Bank Asya'daki maaşının üçte birini örgüte vermiş. Bu benzeri ayrıntılarda dikkate alınarak yeni kriterler belirlendi" diye konuştu.

BANKAMATİK MEMUR TEPKİSİ

Devlette iş garantisinin FETÖ gibi yapıların beslenmesine katkı sunduğu mesajını veren Bakan Müezzinoğlu, kamuda bankamatik memurlara dikkat çekerek, "Bakıyorsunuz yasa iş garantisi veriyor. Bakıyorsunuz bakanlığa, kuruma uğramayan onlarca müşavir var. Bankamatik memur diyoruz. Bakanlık, milletvekilleri gidiyor. Turizm müdürü bakıyorsunuz mahkeme kararıyla 6 defa geri aynı göreve geliyor. Bu işi nasıl yürüteceksiniz. Kamu personel rejimi değişmek zorunda" değerlendirmesini yaptı.

YÜZDE 95 TAMAMLANDI

Darbe girişimi sonrası devletteki temizlik hareketinde asker, polis, hâkim-savcı, istihbarat başta olmak üzere kritik, stratejik noktalara öncelik verildi. Bu noktalardakiler üst düzey yöneticileri açığa alındı, soruşturmaları tamamlanıp kanun hükmünde kararnameler ile atıldı. Devletin stratejik (müsteşar, genel müdür başta olmak üzere yöneticiler, general, emniyet müdürü, istihbaratçılar) noktalarının başta açığa alma ve ihraçlar yoluyla yüzde 95'lik bölümünün temizlendiği belirtildi.

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 69
  • osman 7 yıl önce Şikayet Et
    yatan memur önce yazıyla uyarılmalı. yine düzelmiyorsa maaşından kesilmeli. yinede düzelmiyorsa o zaman atılmalı bence. ayrıca bazı memurların kötü imajı bütün memurlara giydirilmemeli. bende desemki karslılar böyle adanalılar v.s böyle doğru olurmu. eğer toptan konuşulursa diğerlerinin hakkına girilmiş olur.
    Cevapla
  • mustafa 7 yıl önce Şikayet Et
    Ah zavallı kardeşim müdür ve memur işini aksatıyorsa kimin işini engellior vatandaşın değil mi o zaman allaha havale etmeden önce o kurumun resmi vep sitesinden şikayetini yap vede takip et bak bakalım iş yapmayan memur kalırmı bende bir memurum
    Cevapla
  • doğurusu 7 yıl önce Şikayet Et
    Erzurumlu kardeşim tüm hakların bakı kalmak şartı ile İşçi olarak çalışmana devam et deseler inan ilk siz olmaz dersiniz, bir kariyerim var dersin böbürlenerek ben memurum dersin bunları yaşayan birisi olarak söylüyorum. çünkü kamuda İşçi olarak çalışmış
    Cevapla
  • Erzurumlu 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu ülkede memur olmak rezil olmakla eşdeğer olmuştur.Memeur az maaş alır göze batariMemur 657 ye tabi olur göze batar,memur fetöcü olmaz göze batar,memur dirsek çürütür işçi kadar kıymeti olmaz,memur emekli olur aldığı maaşın yarısını alamaz,memeur emekli olur işçi ikramiyesinin yarısını dahi alamaz.Arkadaş memeur kavramını çıkarın işçileri çalıştırın.Yazıklar olsun memurun dürüst çalışanına haksızlık yapanlara.
    Cevapla
  • kudret 7 yıl önce Şikayet Et
    sen işçiyi niye suçluyorsun? memurluktan istifa et o zaman git işçi ol.. hayret bir şey ya.. işiniz gücünüz işçiyi kötülemek oldu. Allah doyursun sizi.
    Cevapla
  • Dadaş25 7 yıl önce Şikayet Et
    Kim hangi kurumda kimin işini aksatmışsa ona bakın.Memuriyeti birilerinin tekeline bırakmayın.Hala gizlenen fetöcü amirler masum vatandaşın iş hakkını fesedecek ve bu ülke işte o zaman tam raydan çıkacak.Demediniz demeyin 15 temmuzda meydan nöbetleri tutanları heder etmeyin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle