Ağbal: Beklenenden fazla daralma var

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Kanal 7'de Mehmet Acet'in sunduğu Başkent Kulisi programında konuştu.

GİRİŞ 25.09.2016 10:41 GÜNCELLEME 25.09.2016 12:45
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Ekotrent / Haber7

Bakan Naci Ağbal, son dönemdeki ekonomik gelişmeler hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Kredi kartındaki taksit artışı konusuna değinen Ağbal, bir zamanlar kredi kartıyla çok fazla alışveriş olduğunu, bu yüzden taksit sayısını düşürdüklerini söyledi. Ağbal, taksit sayısının tekrar yükseltilmesinin nedenini ise 'Beklenenden daha fazla bir daralma var' şeklinde açıkladı.

ASGARİ ÜCRETTE KESİNTİ VAR MI?

Asgari ücrette kesinti tartışmasına da açıklık getiren Ağbal şu şekilde konuştu:

''Asgari ücrette yüzde 30'dan fazla artış yapıldı. Ekim ayında vergi dilimindeki gelişmelere bağlı olarak bir kısım asgari ücretlinin maaşı düşecek. Bekar 1300 lira, evli ve çocuklu 1380 lira alıyor. Sözümüz asgari ücret 1300 liranın altına düşmeyecek. 

1 Ekim'de bekar olan 1221 liraya düşecek. Ekimde evli olanın 1274 liraya düşüyor. Onun için hesabı söyle yaptık. Maaşı 1300 liranın altına düşen varsa alcaklarımızdan vazgeçiyoruz. 1300 lira düşmeyecek.''

RADARDA CEZA İADESİ

Programda tuzak uygulama TEDES de gündeme geldi. Acet, Bakan Ağbal'a geçmişte radar cezalarının ödenmelerinin iade edilip edilmeyeceğini sordu.

Ağbal, bazı yerlerde iade edilebileceğinin sinyalini verek, ''Çok sayıda radar var. Gerekli uyarılar var. Birkaç tane lokal yerde tuzak nitelğinde kesilmiş cezalar var. Gerekli araştırmaları yaparız. Bunlar için çalışırız. Ama EDS'den kesilen bütün paraları geri alacağız diye anlamak yanlış.'' şeklinde konuştu.

AKARYAKITTA ÖTV ZAMMI

Acet ayrıca, akaryakıtta ÖTV zammını da gündeme getirdi. Mehmet Acet, akaryakıt fiyatlarının eleştirilmesine rağmen neden zam yapıldığını sordu. Ağbal'ın cevabı şöyle:

''Bütçede tahmin ettiğimiz bir gelir hedefi var. Ağustos ayı itibariyle bütçede fazla var. Ama önemli olan aylar değil. Bazı vergi gelirlerimizde düşüş olacak.''

YORUMLAR 20
  • fth23 7 yıl önce Şikayet Et
    ötv kalkmalı,günümüzde araçta benzin mazotta ihtiyaç haline gelmiş bunlar özel tüketim değil bence,ötv nasıl alınır altında 250-300 beygirlik aracı olur jeti olur onlardan ötv alınır işte ama halktan alınmamalı bence.devletimiz bu işe bi ayar çekmeli bence...
    Cevapla
  • misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    Sayın bakanım.Bütçe açığını akaryakıta zam koyarak değilde yüzbinlerce işverenin kaçırdığı vergileri tahsil ederek kapatalım. Ben burdan işverenleri ihbar ediyorum. promosyon olarak dağıttığı takvim, kalem,ajanda vs gibi malzemeleri devletimizden Reklam teşviği olarak geri alıyorlar. Çalıştırmış olduğu emeklilere asıl ücretini göstermeyip yüklü miktarda vergi sgk primini ödemiyorlar. Bu şirketlerin üzerine gidilmesini arz ediyorum.
    Cevapla
  • samet bican 7 yıl önce Şikayet Et
    bu ağbal mıdır nedir hiç hayırlı bi tip değil Allah c.c sonunu hayır eylesinn
    Cevapla
  • kadir 7 yıl önce Şikayet Et
    zaten insanlar yeterınce borç içinde birde kart limitlerini arttırıp taksit sayısını arttırırsanız vatandaş daha fazla bankalara borçlanacak daha fazla faiz kaptıracak burda söz konusu uygulama vatandaşamı yarayacak banka sahibi baronlara mı ??
    Cevapla
  • Sıradan vatandaş 7 yıl önce Şikayet Et
    Sayın bakanım ; Zaten akaryakıtı pahalı alıyoruz bir çok devlete göre. Halen niye artış yapılıyor ? Zaten kdv ödüyoruz, ekstra ötv ne oluyor ? Yazık yahu şu milyonlarca vatandaşa ...
    Cevapla
  • Hasan demirtaş 7 yıl önce Şikayet Et
    Birçok devlete göre pahalı değil sıradan vatandaş. Dünyada en pahalı akaryakıt vergisi ödeyen ülke durumundayız.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle