Şaha kaldıracak dev proje hazır! İşte detaylar

Başbakan Binali Yıldırım’ın Diyarbakır’da açıkladığı 23 ili kapsayan yatırım destek paketinin koordinasyonu bir bakana bağlanacak.

Şaha kaldıracak dev proje hazır! İşte detaylar
Şaha kaldıracak dev proje hazır! İşte detaylar
GİRİŞ 24.09.2016 09:51 GÜNCELLEME 24.09.2016 09:53
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

AK Parti'nin son yapılan Merkez Yürütme Kurulu toplantısının önemli gündem başlıklarından biri de ekonomi oldu. Başbakan Binali Yıldırım'ın Diyarbakır'da açıkladığı yatırım paketinde işlerin daha hızlı yürümesi için bir bakanın yatırımlardan sorumlu olarak görevlendirilmesine karar verildi.

Buna göre, yatırım yapmak isteyen girişimci hangi sektörde nasıl yatırım yapacağını, valiliklere değil ilgili bakanlığa soracak. İlgili bakanlık her türlü konuda yatırımcıya yol gösterecek. Sabah'tan Eda Işık'ın haberine göre hükümetin açıkladığı yatırım paketi Doğu ve Güneydoğu'da 23 ili kapsıyor.

Terörden etkilen şehirleri şaha kaldıracak olan paket için hükümet, hem yatırımcıya yol gösterecek hem de bürokrasiyi kısaltacak bir dizi önlemler almaya hazırlanıyor. Bu kapsamda, önümüzdeki günlerde yapılacak olan Ekonomik Koordinasyon Kurulu'nda bu konuda bir bakangörevlendirilecek.

SIFIR FAİZLİ KREDİ

Yeni teşvik paketinde fabrikayı devlet yapacak. Yine fabrika içindeki makine ve teçhizat için yatırımcıya sıfır faizli kredi imkânı verilecek. Devlet ihtiyaç duyduğu ürünleri bu fabrikalardan alacak. Paketin açıklanmasının ardından birçok yatırımcı cazip yatırım imkânını göz önünde bulundurarak 23 ile yatırım yapmak için valiliklere başvuruda bulundu. Hükümet, bu işin zaman alacağı düşüncesiyle, bir an önce yatırımların hayata geçirilmesi ve bölgedeki işsizliği azaltmak için yetkiyi ilgili bakana vermeye karar verdi.

10 YIL ALIM GARANTİSİ

Eylem planı ile cazibe merkezi olarak ilan edilen illerde iş kuracak işletmelere yatırım ve işletmenin bütün aşamalarını kapsayan uzun vadeli destekler sağlanacak. 

Yatırım desteklerine yönelik unsurlara 5 yıla kadar alım garantisi, cazibe merkezleri programıyla da ilgili yerlere 10 yıl alım garantisi verilecek.

YORUMLAR 5
  • vatandaş 7 yıl önce Şikayet Et
    rahmetli özalda yapmıştı böyle bir proja inşallah ona dönmez.hayali fabrikalar mezarlık adresi yazıhaneler dikkatli olmak lazım.tüyü bitmemiş yetimin hakkı var devlet malında birileri yine köşe dönmesin hayali olarak
    Cevapla
  • doğan 7 yıl önce Şikayet Et
    tebrikler
    Cevapla
  • Harun 7 yıl önce Şikayet Et
    Superr olur
    Cevapla
  • gokhan 7 yıl önce Şikayet Et
    İnsallah gerceklesir.
    Cevapla
  • m.d 7 yıl önce Şikayet Et
    Başkanım Aksaraya hic yatırım gelmiyor Aksaray turkiyenin ilidegilmi Aksarayın milletvekilleri orda napıyor anlamıyorum
    Cevapla