Türkiye'ye kızdıracak Kandil iddiası

PKK’nın Kandil Dağı çevresinden, ham petrolü çıkarak İran’a satma hazırlığı yaptığı iddia edildi.

Türkiye'ye kızdıracak Kandil iddiası
Türkiye'ye kızdıracak Kandil iddiası
GİRİŞ 20.09.2016 17:32 GÜNCELLEME 20.09.2016 17:38
Bu Habere 68 Yorum Yapılmış

Haftalık Kürtçe yayın yapan BasGazetesi’nin haberine göre, PKK'nın, Kandil Dağı çevresindeki ham petrolü İran’a satma hazırlığı yapıyor.
 
Habere göre, PKK’nın görevlendirdiği özel bir ekip, Kandil Dağı’ndaki petrolü çıkarmak için köylere yol getiriyor. Özel kaynaklara dayandırılan habere göre; PKK Sergelê köyündeki petrolü çıkararak, Perdaşalê köyü üzerinden Dola Balayan bölgesine oradan da İran’ın Kürt bölgesi sınırından İran’a geçirecek.
 
Petrolün karayolu ile İran’a satılması için PKK’nın bölgede 5 km’lik yol yapımını başlattığı belirtiliyor. Daha önce IKYB Yönetimi Sergelê köyündeki petrolü çıkarmak istemiş ancak terör örgütü PKK izin vermemişti.
 
Bas gazetesine konuşan Ruwandiz Kaymakamı Kuwîstan Ehmed şunları kaydetti: ‘‘Wertê Belediye Başkanlığı görevini yürüttüğüm dönemde, ABD’li bir petrol şirketi bize Sergelê köyünde petrol olduğunu söylemişti’’ dedi.
 
Wertê Belediye Başkanı Saman Mihemed; PKK’nın, hiç kimsenin kendi kontrolündeki bölgeye girmesine izin vermediğini belirterek, ‘’PKK’nın orada ne yaptığını bilmiyoruz’’ ifadelerini kullandı.
 
Saman Mihemed şunları dile getirdi: ‘‘Bölge halkı, PKK’nın Sergelê köyündeki petrolü çıkararak tankerlerle İran’a satacağını söylüyor.’’
 
Kürdistan Parlamentosu Doğal Kaynaklar Komisyonu Üyesi ve YNK Parlamenteri Rêwas Fayîq ise PKK’nin bu tür bir çalışma içerisinde olduğuna dair bilgiye sahip olmadıklarını söyledi.

YORUMLAR 68
  • dede 7 yıl önce Şikayet Et
    mudafa hakki doguyor o topraklar us kurulmalı
    Cevapla
  • İlhami 7 yıl önce Şikayet Et
    İyi işte bombalarız
    Cevapla
  • Derhal 7 yıl önce Şikayet Et
    Derhal acil şekilde 200 f 16 kaldırılıp taşı taş ustunde bırakmaması gerekirse oranda yapılan kismada saldırı düzenlenip sonuç alınmalı irana nota verilmeli kuzey ırak 300 km derinlikte Türkiye toprağına katılmalı besika ussu 100 büyütülüp musula garantör güç olmalı bunların hepsi tezkere ile meclisten çıkmalıdır yoksa durum vahimdir ordumuz güçlü ekonomimiz güçlü halkımız güçlü daha neyi bekliyoruz
    Cevapla
  • misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    kandile bayrak dikme zamanı türk askeriburayı almalı törösit tamen temizlenmelipkk diye nesil kalmamalı
    Cevapla
  • Milli Mücadele 7 yıl önce Şikayet Et
    Biz Bu Kandili Almazsak Bize Rahat Yok Bedeli Yıllarca Terörle Mücadelede Şehit Olan Askerlerimizin Kanıyla Ödedik, Yapamıyorsanız Kimyasal Bombalar Atın Ot Bile Yeşşmesin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle