Emekliye eylül ayı zam haberleri

Milyonlarca emekliyle ilgili zam haberleri son dakika olarak gelmeye başladı. İşte Eylül ayı itibariyle emeklilerle ilgili flaş gelişmeler

Emekliye eylül ayı zam haberleri
Emekliye eylül ayı zam haberleri
GİRİŞ 30.09.2016 09:19 GÜNCELLEME 03.10.2016 09:16
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Emekliler bu haber kilitlendi. 2016 yılında emeklilerin maaşı ne kadar olacak? Emekliler kaç TL zamlı maaş alacak? Erken emeklilik müjdesi geldi mi? Emeklilerin zamlı maaşlarıyla ilgili gelişme var mı? Hem SGK hem Bağ-Kur hem de memur emeklilerinin maaşı değişecek. İşte Eylül itibariyle emekli zamlarıyla ilgili tüm detaylar


EMEKLİLERLE İLGİLİ SON DAKİKA HABERLER

MEMUR EMEKLİSİNİN ZAM ORANLARI BELLİ OLDU - 30 EYLÜL

Memur emeklilerinin zammı da memurlarla aynı olacak. Memur emeklilerinin maaşına da Ocak'ta yüzde 3'lük toplu sözleşme zammı ve oluşursa enflasyon farkı yansıtılacak. Halen en düşük memur emeklisi aylığı bin 701 lira seviyesinde bulunuyor. Yüzde 3'lük zamla bu maaş, 51 lira artışla bin 752 liraya yükselecek. Enflasyon farkı oluşursa, maaş daha da artacak. Memur emeklileri, Temmuz'da da memurlar gibi yüzde 4 zam alacak. 2017'nin ilk 6 aylık döneminde enflasyon yüzde 3'ü aşarsa, bu da Temmuz artışına eklenecek.

EMEKLİ OLMAK İSTEYENLERE MÜJDE - 28 EYLÜL

Yıl, yaş ve prim şartlarını tamamlamasına karşın Bağ- Kur prim borcu bulunduğu için emekli olamayanlar, muradına eriyor. Bu kişiler, 31 Ekim'e kadar Sosyal Güvenlik Kurumu'na başvurarak borçlarını yapılandırabilecek. Peşin ödemeyi seçenler, parayı 2 Ocak'a kadar yatırmasının ardından, taksiti seçenler de ödemeler tamamlanınca emekli olabilecek. Borcunu kapatmak isteyenlere de Ziraat Bankası'ndan düşük faizli kredi imkanı da var. Bağ-Kur'lular, hem borçtan kurtulacak hem de beklemeden emekli olabilecek. Peşin ödeme yaptığı için gecikme zammı ve faizi yerine hesaplanan enflasyon tutarının yarısını ödenecek. Kredinin taksitlerini de maaşı bağlanınca ödeyebilecek. Bu krediyi alabilmek için öncelikle sosyal güvenlik il/ merkez müdürlüklerine yapılandırma başvurusunda bulunulması, buradan alınacak 'Prim borcunu ödemesi halinde emekli olabilecek' yazısıyla Ziraat Bankası'na müracaat edilmesi gerekiyor. 

Kredi imkanından; birikmiş prim borcunu ödemesi durumunda 4B'den (Bağ-Kur) yaşlılık aylığı bağlanabilecekler, 4B prim borcunu ödemesi durumunda 4A'dan (SSK) yaşlılık aylığı bağlanabilecekler, askerlik ve doğum borçlanmasını yapması durumunda yaşlılık aylığı bağlanabilecekler ile durdurulan hizmet sürelerinin ihya edilmesi durumunda yaşlılık aylığı bağlanabilecekler yararlanabilecek..

ÖZEL BANKALARDAN PROMOSYON YARIŞI - 27 EYLÜL

Yaklaşık 12 milyon emekliye promosyon için rekabet yine kızışacak. Promosyon anlaşmasının Ziraat Bankası ile imzalanması beklenirken; özel bankalar da emekli müşterilerini kaybetmemek, yenilerini kazanmak için kampanyalara hız verecek. Kazanan, emekli olacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile bankaların görüşme maratonunun ardından promosyon çalışması tamamlandı. Pazarlıklarda en yüksek teklif özel bankalardan geldi. Ancak her ilçede şubelerinin olmaması nedeniyle 'Emekliler maaşını almakta zorlanır' düşüncesi oluştu, gözler Ziraat Bankası'na çevrildi. Emeklilere promosyon için protokolün Ziraat Bankası ile imzalanması bekleniyor.

Ancak bu durum özel bankaları harekete geçirecek. Emekli müşterileri kaybetmemek için kampanya düğmesine basılacak. Bankalar, halen maaşını kendi şubelerine taşıyan emeklilere yönelik pek çok kampanya gerçekleştiriliyor. Para-puan gibi hediyeler verilirken; ücretsiz işlemler sunuluyor, bankacılık işlemlerinde kolaylıklar sağlanıyor. Yeni durumda özel bankalar, kampanyalarının dozunu artıracak. Rekabetten de emekliler kazançlı çıkacak. Emeklilere yılda yaklaşık 125 milyar liralık maaş ödemesi yapılıyor. Halen emeklilere maaş ödemesi dağılımında kamu bankaları yaklaşık yüzde 80'lik paya sahip bulunuyor. PTT ile bu oran yüzde 90'a ulaşırken; özel bankaların payı ise yüzde 10 civarında...

Çalışma Bakanlığı tarafından hazırlanan çalışmaya göre; ödemelerde taban fiyat formülü uygulanacak. Taban promosyon tutarı belirlenecek. Bütün emekliler için '0-500, 500-bin, bin-2 bin arası ve 2 bin lira üstü maaş alanlar' olmak üzere kademelendirme yapıldı. Emekli aylığının tutarına ve sistemde kalma süresine göre promosyon tutarı kademeli olarak artacak. Maaşı yüksek olan, maaşını hemen çekmeyen emeklinin promosyonu daha yüksek olacak.

Emekliler promosyon protokolu imzalandıktan sonra en çok parayı veren bankayı seçip maaşlarını taşıyacak. Böylece 12 milyon emekli maaşı için büyük bir rekabet başlayacak...

EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLARLA İLGİLİ ÖNEMLİ AÇIKLAMA - 26 EYLÜL

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, emeklilikte yaşa takılanlara ilişkin soru üzerine, “Takılmaya devam edecekler” dedi. Tekirdağ'da ziyaretlerini sürdüren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, geldiği Ergene ilçesinde ilk olarak Yulaflı Mahallesi’nde faaliyet gösteren Cross Jeans Fabrikası’nı ziyaret etti. Öğle yemeğini fabrika yemekhanesinde işçilerle beraber yiyen Bakan Müezzinoğlu, fabrika yöneticileri ile basına kapalı olarak bir görüşme yaptı. Bakan Müezzinoğlu, daha sonra cuma namazını kılmak için Velimeşe Mahallesi’ne geçti. Namazını cami avlusunda kılan Bakan Müeezinoğlu, daha sonra cami içerisinde cemaate seslendi. “Bir şeye çok fazla ihtiyacımız var, hocalarımız da çok söylerler. Müslümanlar kardeştir” diyen Bakan Müeezinoğlu, “Kardeşlik duygularını güçlendiren, birbirimizi daha çok seven, birlikten güç doğar anlayışına sahip çıkan ve birbirimizi anlayarak, severek inşallah yarınlarımızı planlayacağız. 80 milyon çok büyük bir milletiz, çok güçlü bir milletiz. Birlikte kardeşlik duyguları içinde inşallah yenemeyeceğimiz hiçbir zorluk, üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir hainlik yoktur. İnşallah önümüzdeki dönem bir taraftan o hainlere her türlü hesabı sorarak, bedeli ödeterek inşallah geleceğimizi de bugünden daha mamur yaparak bir gelecek yürütmeyi Rabbim bizlere nasip etsin” dedi.

 Bakan Müezzinoğlu, “Bugün sizlerle bir arada olmaktan dolayı Rabbime şükrediyorum. Dualarınızı başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere bizlerden esirgemeyin, en çok duaya ihtiyacımız var. Sizlerin duaları bizlerin gücüdür. Bu anlamda sizlerden aldığımız o enerji ile sizin hak ve hukukunuzu koruyarak daha güzel günleri bu ülkeye, bu millete yaşatmayı Rabbim bizlere nasip etsin” diye konuştu. (Ajanslar)

PROMOSYONA BAŞBAKAN NOKTAYI KOYACAM - 23 EYLÜL

Müezzinoğlu, Bakanlık'ta düzenlediği basın toplantısında, emeklilere banka promosyonu ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Önceki Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu'nun bankalarla yaptığı görüşmelere işaret ederek, şu an gelinen bir nokta olduğunu söyleyen Müezzinoğlu, şu değerlendirmelerde bulundu: "O noktanın karara bağlanması Sayın Başbakanımız'ın bankalara vereceği talimata bağlıdır. Çünkü bankalar, bu düzeyde bir sonuca kendi yetkileri çerçevesinde imza atmayı kabul etmiyor. Hükümet veya Başbakan'ın talimatı gerekiyor. Ben henüz bu anlamda, Sayın Başbakanımız'la bu çalışmaların çerçevesini paylaşmadım. Hazırlıkları ve değerlendirmeleri yaptıktan sonra önümüzdeki günlerde, belki ilave farklı çalışmalar da koyarak yapmaya gayret edeceğiz. Ama burada esasında bakanlık ve hükümet olarak bizim, 'Bunu şöyle sonuçlandıralım' diye bir gayretimiz, tamamen emeklimizin kendi bireysel hakkına bir katkımız olsun diye." Müezzinoğlu, çalışmanın sonuçlanmamasının, emeklilerin en ideal rakamı alması için yapılan uğraşıdan kaynaklandığını belirtti...(Ajanslar)

BU YIL EMEKLİ OLANA 3 ZAM BİRDEN - 22 EYLÜL

2016 yılında emekli olanlar şanslı. Tam 3 zamdan yararlanacaklar. İşte Sabah'tan Faruk Erdem'in konuya ilişkin köşe yazısı:

"Önceki gün Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından, bu yılın ilk altı ayında 217 bin 490'ı yaşlılık, 5 bin 790'ı malullük/ vazife malullüğü olmak üzere toplam 223 bin 280 kişiye emekli aylığı bağlandığı açıklandı. Yani neredeyse çeyrek milyon vatandaş yaklaşık 12 milyonluk emekliler ordusuna katıldı. Bu yıl emekli olanlar için bir farklı durum söz konusu. 25 Aralık 2015 tarihli torba yasa ile 2016'da emekli olacak tüm SSK ve Bağ- Kur'luların seyyanen zam da dahil olmak üzere üç ayrı artıştan yararlanmaları sağlandı.

Buna göre bu yıl içinde emekli aylığı bağlanırken, 2016 Ocak itibarıyla aylık tutarı hesaplanacak. Bunun üzerine de mevcut emeklilere uygulanan artışlar eklenecek. Ocak 2016 itibariyle emekliler 100 liralık seyyanen zam, ayrıca 3.86 oranında enflasyon artışı almışlardı. Buna ilaveten Temmuzda da yüzde 3.63 oranında bir artış daha yapıldı. Bu üç artışın tamamı 2016 yılında emekli olacak herkese uygulanacak. Bütün bunlara ilaveten Ocak 2017'de ortaya çıkacak 6 aylık enflasyon rakamı da yine emeklilerin maaşlarına eklenecek. Söz konusu düzenlemeden sadece 31 Aralık 2016 tarihine kadar emekli olacak SSK ve Bağ-Kur'lular yararlanacak. memurlar için bu artışlar olmayacak. Emekliler statülerine göre farklı maaş artışlarından yararlanıyor. SSK ve Bağ-Kur emeklileri her yıl iki kez, oluşan enflasyon oranı kadar zam alıyor. Ocak ve temmuz ayında ortaya çıkan 6 aylık enflasyon rakamları maaşlara yansıtılıyor. Memur emeklileri ise toplu sözleşmede belirlenen oranda yılda iki zam alıyor.

Örnek hesaplama

Ahmet Bey 1 Eylül 2016 tarihinde emekli oldu.
 Ahmet Bey için 2.000 liralık bir emekli maaşı hesaplandı.
 Ocak zammı (3.86) eklenecek ve maaş 2077.20 TL olacak.
 Rakam 100 TL seyyanen artışla 2.177.20 TL olacak.
 Temmuz zammı (3.63) eklenince ödenecek rakam 2.256.23 TL'ye çıkacak.
 Ahmet Bey yasa gereği her ay 256.23 TL fazla para alacak." (Milliyet)

EMEKLİYE SEVİNDİREN HABER - 20 EYLÜL

Emeklilerin gözü kulağı promosyon için gelecek müjdeli haberde. Emeklilere maaşlarının yatırıldığı bankalar tarafından promosyon verilmesi için Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından yürütülen çalışmalar sürerken, pazarlıkların kısa sürede ve beklentileri karşılayacak düzeyde sonuçlanması isteniyor. Asgari ücretin net bin 300 liraya yükseltilmesi, emekli aylıklarına ekstra artışlar yapılması ve ticari faaliyette bulunan emeklilerden Sosyal Güvenlik Destek Primi kesintisinin kaldırılması gibi seçim sürecindeki sözlerini hayata geçiren hükümet, emeklilere banka promosyonu verilmesi vaadini hayata geçirmek için de çalışma yürütüyor. Yaklaşık 11 milyon emekli, SGK ile bankalar arasında yaklaşık 6 aydır yürütülen görüşmeleri merakla takip ediyor.

Süleyman Soylu'nun Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı iken yaptığı "Çalışmalar teknik olarak tamamlandı" yönündeki açıklaması emeklilerce memnuniyetle karşılanmıştı. Milyonlarca emekli gözünü müjdeli haber için yeni Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'na çevirdi. Türkiye Emekliler Derneği Başkanı Kazım Ergün, pazarlıkların bir an önce sonuçlanması ümidini dile getirerek, "İsteğimiz promosyon meselesinin çözülmesi" dedi... (Takvim)

ESNAF AYDA 535 TL KAZANÇLI ÇIKACAK

2.7 milyonu aşkın Bağ-Kur'lu 5 puanlık prim indirimiyle önemli bir avantaj elde edecek. Bağ-Kur'luların cebinden ayda 82 ile 535 lira arasında daha az para çıkacak. Prim indirimi 1 Ekim'den itibaren uygulanmaya başlanacak. Ekim ayının primleri ise Kasım'da ödenecek. Yani Kasım'dan itibaren prim için ödenecek tutar azalacak. Ancak uygulamadan yararlanmak için Bağ-Kur'lunun primlerini düzenli ödemesi ve borcunun olmaması gerekiyor. Borcu olanların ise yapılandırma imkanı var. Yapılandırmaya başvurarak, hem borçtan kolayca kurtulunabiliyor hem de prim indiriminden yararlanılabiliyor.

emekliye-zam

Prim müjdesinin yer aldığı yasa geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre; Bağ-Kur'luların malullük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primlerinin 5 puanlık kısmını Hazine karşılayacak. Sigortalıların bu imkandan yararlanabilmesi için; primlerin yasal süresi içinde ödenmesi, prim, idari para cezası ve bunlara ilişkin gecikme cezası ve borcunun bulunmaması gerekecek. Ancak bu borçlarını taksitlendiren, yapılandıran sigortalılar, bu işlemleri sırasında getirilen imkandan yararlanabilecek. (Takvim)

YORUMLAR 13
  • T.C.EEmeklisi 7 yıl önce Şikayet Et
    2000den sonra emekli olanlarin :İNTİBAK HAK.ki nezaman verilecek...
    Cevapla
  • Nazmiye 7 yıl önce Şikayet Et
    İnsanları kandırmak tam vazgeçin artık ya biraz rahasızlık duymuyorsunuz 1 yıldır sonuçlanmadı ve olmayacak aslında sizde biliyorsunuz yeterince artık
    Cevapla
  • Yüksel 7 yıl önce Şikayet Et
    Yeter artık bir an önce promosyon verilecekse verilsin? Her taraftan borç sıkıntımız var,ödeyemeyince faizler işliyor. Tok ne yazık ki açın halinden anlamıyor?
    Cevapla
  • Mustafa çelik 7 yıl önce Şikayet Et
    Umut fakirin ekmeği sabırla bekliyoruz.
    Cevapla
  • Emel 7 yıl önce Şikayet Et
    Emeklilerle promosyon vereceğiz diye alaymı ediyorsunuz ümitlerimizle bari oynamayın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle