Milyonların beklediği müjde için sona gelindi

SGK ile bankalar arasında emeklilere aylıkları karşılığında belli bir miktar promosyon verilmesi için yürütülen pazarlıkta sona gelindi.

Milyonların beklediği müjde için sona gelindi
Milyonların beklediği müjde için sona gelindi
GİRİŞ 19.09.2016 12:09 GÜNCELLEME 19.09.2016 12:10
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile bankalar arasında emeklilere aylıkları karşılığında belli bir miktar promosyon verilmesi için yürütülen pazarlık konusunda emeklilerin gözü kulağı, yeni Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'ndan gelecek müjdeli haberde. 

2007/21 sayılı Başbakanlık genelgesiyle kamuda çalışanların maaşları karşılığında aldığı banka promosyonunun, emeklilere de aylıkları karşılığında verilmesi talebiyle gündeme gelen tartışmalar, AK Parti'nin konuyu seçim beyannamesine taşımasıyla ciddiyet kazanmıştı.

1 YILDIR GÜNDEMDE

Asgari ücretin bin 300 liraya yükseltilmesi, emekli aylıklarına zam yapılması ve ticari faaliyette bulunan emeklilerden Sosyal Güvenlik Destek Primi kesintisinin kaldırılması gibi seçim sürecindeki vaatlerini hayata geçiren hükümet, emeklilere aylıkları karşılığında banka promosyonu verilmesi vaadini de hayata geçirmek için çalışma yürütüyor.

Yaklaşık 11 milyon emekli, SGK ile bankalar arasında emeklilere aylıkları karşılığında belli bir miktar promosyon verilmesi için yaklaşık 6 aydır yürütülen görüşmeleri merakla takip ediyor.

Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu'nun bakanlığının son günlerinde "çalışmalar teknik olarak tamamlandı" yönünde açıklaması emeklilerce memnuniyetle karşılanmıştı.

Soylu'nun, kabine değişikliği ile İçişleri Bakanı olarak görevlendirilmesinin ardından, milyonlarca emekli gözünü müjdeli haber için yeni Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'na çevirmişti. Müezzinoğlu da kısa bir süre önce "Emeklilere banka promosyonu verilmesi yönündeki çalışmaların sürdüğünü" vurgulayıp, "Bir bilek güreşidir devam ediyor." açıklanmasında bulunmuştu.

Bu açıklamaların ardından emekliler, promosyon pazarlığının kısa sürede sonuçlanmasını beklemeye başladı.

ERGÜN: "BİR AN ÖNCE ÇÖZÜLMESİNİ BEKLİYORUZ"

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, emeklilere aylıkları karşılığında banka promosyonu verilmesini ilk kez kendilerinin talep ettiğini, bunu yaklaşık 10 yıldır her platformda dile getirdiklerini anımsattı.

Emeklilerin zor şartlar altında yaşadığını, banka promosyonu ile gelecek paranın bu anlamda büyük önem taşıdığını ifade eden Ergün, "AK Parti'nin emeklilere banka promosyonu verileceği vaadi 1 yıldır gündemde. Hükümetin diğer vaadlerinde yaptığı gibi bunu da hayata geçirmesi lazım." görüşünü savundu.

Bu konudaki pazarlıkların bir an önce sonuçlanması ümidini dile getiren Ergün, "İsteğimiz promosyon meselesinin bir an önce çözülmesi." şeklinde konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 8
  • recep 7 yıl önce Şikayet Et
    sizden ricamız şu 2000 yılı sonrası emeklilerin İNTİBAK I ne oldu bir promosyon çıktı İNTİBAK unutuldu
    Cevapla
  • ahmet 7 yıl önce Şikayet Et
    bir zahmet sayın bakanım biz emekliliği yaşa takılanlarıda bir düşünün 39 yıl çalışarak emekli olcakları
    Cevapla
  • ebulhizbullah 7 yıl önce Şikayet Et
    biz memurlarda bakandan kıyafet serbestisi bekliyoruz artık 15 temmuz ruhuna bağlı olarak erkeklerde kravat zorunluluğu kalksın
    Cevapla
  • aden 7 yıl önce Şikayet Et
    kravat iş mi yapıyor. gavurdan almış müslümana yamamışlar. şimdi de sanki olmazsa olmaz gibi sunuyorlar. hiç gereği yok. kaldırılsın.
    Cevapla
  • fenası 7 yıl önce Şikayet Et
    calısma saatlerı de 10-16 olsun baska bir arzunur var mıdır?
    Cevapla
  • misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    En güzel promosyonun faizsiz bir ev sahibi yapmak olurdu emeklileri
    Cevapla
  • mezzo 7 yıl önce Şikayet Et
    Nerde
    Cevapla
  • adem 7 yıl önce Şikayet Et
    olmaz. emekli veya çalışan devlete yük olmasın. ev alacaksa tonla şirket var.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle