Bakan müjdeyi verdi: O yol 1,5 saate düşecek!

Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, Ankara-İstanbul arasının trenle 1.5 saat düşeceğini açıkladı.

Bakan müjdeyi verdi: O yol 1,5 saate düşecek!
Bakan müjdeyi verdi: O yol 1,5 saate düşecek!
GİRİŞ 12.09.2016 06:41 GÜNCELLEME 12.09.2016 06:42
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan hızlı tren hatlarının omurgasının oluşturulduğunu ancak bir kaç yıl içinde diğer hatlar tamamlandığında Eskişehir-İstanbul hattının yükü kaldıramayacağını belirterek “Doyum noktasına yaklaştığımızda, yaklaşık 10 yıllık bir periyottan bahsediyoruz, o zaman çalışmalara başlayacağız. 1.5 saatte İstanbul’a gidilmesi mümkün olacak” dedi.

ANKARA-İSTANBUL ARASI 1,5 SAAT OLACAK

“Ankara-İstanbul arasında 350 kilometre hızla çalışacak sürat demiryolu için bir zamanlamamız var. Sivas-Kars, Antalya-Afyon-Eskişehir, Konya-Karaman, Adana-Mersin bittiğinde, Eskişehir-İstanbul hattı bu yükü kaldıramayacak. Ama şimdi değil. Doyum noktasına yaklaştığımızda, yaklaşık 10 senelik bir periyottan bahsediyoruz, o zaman çalışmalara başlayacağız. 1.5 saatte İstanbul’a gidilmesi mümkün olacak.”

HIZLI TRENİN OMURGASI KURULUYOR

HIZLI trenin ana omurgasının, Kapıkule’den Kars’a kadar uzandığını kaydeden Arslan “Çorum-Samsun hattı, Erzincan üzerinden Trabzon, Ankara-Afyon-İzmir, Afyon-Antalya, Konya-Karaman-Mersin, Adana-Gaziantep projelerimiz var. Genelini 2023 kapsamında düşünüyoruz. Ayrıca Erzincan-Trabzon’u, Elazığ, Diyarbakır ve Mardin’e indirecek bir projemiz de var. Bursa-Bilecik hattı çalışması da devam ediyor. Ankara-İstanbul’u Osmaneli üzerinden Bursa’ya ve Gemlik Limanı’na, Bandırma’dan İzmir’e giden demir yoluna bağlamak istiyoruz. Orta vadede Kayseri-Kırşehir’i Karaman’a bağlamak ve oradan da Antalya’ya geçiş sağlamak istiyoruz” dedi.

KAYNAK: HÜRRİYET
YORUMLAR 12
  • nurettin demir 7 yıl önce Şikayet Et
    slovakya ya avrupa birliğine yeni girdiği zaman gitmiştim. konvansiyonel şehirlerarası trenleri bizimkilerden daha hızlı çalışıyordu. üstelik başkent bratislavadan itibaren hızlı trene başlamışlardı ve konvansiyonel hattı iptal etmeden kademe kademe değişim yapılıyordu.
    Cevapla
  • horosan 34 7 yıl önce Şikayet Et
    zor kısımlara öncelik verilmeli ilk başta; Bunlar Trabzon,Samsun,Antalya,Mersin,Gaziantep,Şanlıurfa ve Mardin dir.Omurga yı oluşturan demir ipek yolu zaten yapılacak ve bir çok firma yerli ve yabancı olarak şimdiden talip.
    Cevapla
  • Yorum 7 yıl önce Şikayet Et
    Vay be eskiden neyin kavgasını veriyorduk şimdi neyin kavkasını veriyoruz.Bu hükümet başta olduğu sürece önüne fetö gibi teröristler çıkmadığı sürece bu projelerin 3 katınıda yapar bu hükümet giderse vay halimize diye düşünüyorum.
    Cevapla
  • ege 7 yıl önce Şikayet Et
    Aydın denizli arası otoban için bir hızlandırma yapın lütfen ya 7/24 şehirici gibi neolur
    Cevapla
  • Erkan 7 yıl önce Şikayet Et
    o zaman otobuslerin vay haline
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle