Kamuda yeni dönem! Vatandaşa tazminat yolu açıldı

Yeni düzenlemeye göre kamudaki teftiş elemanları vatandaşa yönelik kusur işlerse, vatandaş bu görevlilerden tazminat isteyebilecek.

Kamuda yeni dönem! Vatandaşa tazminat yolu açıldı
Kamuda yeni dönem! Vatandaşa tazminat yolu açıldı
GİRİŞ 07.09.2016 10:47 GÜNCELLEME 07.09.2016 11:02
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Yatırımların Proje Bazında Desteklenmesi ile ilgili değişiklikler Resmi Gazete'de yayımlandı. Değişikliğe göre, vatandaş denetim memurlarına tazminat davası açılabilecek, kasıt tespit edilirse tazminatı memurun kendisi ödeyecek.

TAZMİNATI KURUM ÖDÜYOR

Yeni düzenlemeye göre, kamudaki teftiş veya denetim elemanları, yaptığı işlemlerde kusur, haksız fiil veya sorumluluklarında bir hata işlerse, vatandaş bu elemanların bağlı oldukları daire hakkında tazminat davası açabilecek.

Vatandaşın şikayeti haklı bulunursa, kurum tarafından ödeme yapılacak.

KASIT VARSA PARA GÖREVLİDEN ALINACAK

Öte yandan görevlinin bağlı olduğu kurum, kusuru işleyen görevlinin yapmış olduğu eylemde; kin, garez, hatır, baskı veya telkinle yaptığı kanaatine varırsa, vatandaşa ödediği tazminatı bu görevliye rücu edebilecek.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 11
  • fatih 7 yıl önce Şikayet Et
    Güzel karar fakat suistimallerin önlenmesi için memurun kasten zorduruma düşürülmesinde de memura tazminat ödenmelidir.
    Cevapla
  • betül 7 yıl önce Şikayet Et
    özel sektör bunu senelerdir yapıyor kurum bölümü çalışana ödetildigi için daha dikkatli davranıyorlar .....hırsız fetöcüler bunu kullanmaz inşaallah....
    Cevapla
  • mustafa 7 yıl önce Şikayet Et
    Bizde hemen suiistimaller başlar..vatandaşa bedava para gelsin..heh heeee!
    Cevapla
  • CAN TÜRKİYEM 7 yıl önce Şikayet Et
    Elektriğe el atarmısınız artık 44 lira harcamışım bana gelen fatura 84 lira düzeltebilecek yetkisi olduğu halde düzeltemeyen olursa Hakkımız haram olsun...
    Cevapla
  • Yavuz Efe 7 yıl önce Şikayet Et
    VARRR. İstanbul Pendik belediyesi bu sistemle çalışıyor. Dilekçelere cevap vermiyor ve denetim den sorumlular suç aklıyorlar. Pendik belediyesi, Pendik kaymakamlığı, Büyükşehir belediyesi, Kadastro müdürlüğü İstanbul Valiliği, Kamu denetleme Kurumu. hepsi aynı yöntemle çalışıyorlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle